VS | Drie dagen in San Francisco

juli 2016

Het is maandag en onze wekkers gaan vroeg, heel vroeg. We hebben een tocht van 7 uur voor de boeg, van LA (lees hier alles over deze stad) naar San Fran en er is tijdsdruk. Om precies 6 uur start game 5 van de NBA finals en wij hebben kaarten weten te bemachtigen. Geen tijd dus, voor gekke detours en culturele stops. Met pijn in mijn hart laat ik het uitzicht van Big Sur dan ook aan me voorbij gaan. Tip voor jou: Mocht je meer tijd hebben, neem dan de iets langere coastal route.

IMG_5833

Die basketbal wedstrijd was in een woord Ge-wel-dig. De sfeer, de spanning, het kippenvel tijdens het prachtige volkslied. Een groot, uber-Amerikaans feest. Compleet in tenue moedigen we de Golden State Warriors aan, terwijl we allemaal stiekem voor de tegenstander zijn. Als die dan ook uiteindelijk de overwinning binnenslepen gaan we met een prima gevoel weer naar huis. Of nou ja, thuis komen is nog een hele opgave met overvolle metro’s en onvindbare Ubers…

De volgende ochtend blijkt in San Fran zowaar wel zon te schijnen. Naar buiten dus! We lunchen bij het Golden Gate Park, wat overigens niets met de brug te maken heeft. Dit gigantische park is wat mij betreft echt een must-visit voor een picknick of een wandeling. Ook de beroemde brug staat op ons programma, net als de ‘hippie wijk’ Haight-Ashbury, vol kleine grappige winkeltjes en café’s. Dan besluiten we dat we genoeg hebben gezien en na een opfrisbeurt in het hotel is het tijd voor eten. En dat eten jongens, dat eten was geweldig! Roka Akor heet het Japanse restaurant waar we aanschuiven en ook als allerlaatste weer vertrekken. De gerechten zijn heerlijk, de wijn vloeit rijkelijk en de staff is top.

DSC_0440

Na alle sightseeing activiteiten van gisteren hebben we nog genoeg te zien. Vandaag staat Alcatraz op het programma. De beroemde gevangenis op een klein eilandje, een dikke 3 km van het vaste land. Kaartjes bemachtigen voor dit uitje is nog een hele opgave aangezien het vaak weken van te voren is uitverkocht. Wees dus op tijd! Of wees bereid iets meer te betalen voor een combi pakket met bijvoorbeeld een boottrip (3x raden welke optie wij moesten kiezen). Goed, Alcatraz dus. De audiotour van de gevangenis is top, met spannende verhalen over de geschiedenis. Het eiland is overigens op zichzelf al een plaatje. Het uitzicht op San Francisco is geweldig en tijdens ons bezoek kwam je overal pas geboren meeuwen tegen. Hoe irritant de volgroeide beesten soms kunnen zijn, zo schattig zijn ze in het klein.

De boten naar Alcatraz vertrekken vanaf Embarcadero, een gezellige en super toeristische straat. Niet per se een plek om de hele dag te blijven, maar één tip wil ik je toch echt meegeven. Eet soep uit het beroemde ‘sourdough bread’ van Boudin. Hier kun je allereerst de bakkunsten van de bakkers bewonderen en vervolgens serieus genieten van een echt lokaal soepje. Oh en als je daarna nog een beetje ruimte hebt, ga dan naar In&Out. Dit zit door het hele land en hier worden -in tegenstelling tot andere fast food restaurants- alle burgers helemaal vers gemaakt.

DSC_0495

Recap San Francisco
To Do

 • Golden Gate Park: voor een wandeling of een picknick op een zomerse dag.
 • Golden Gate bridge: laten we eerlijk zijn, die moet je gewoon gezien hebben.
 • Alcatraz: hiervoor geldt hetzelfde als voor de brug. Een ‘moetje’, maar daarom niet minder leuk.
 • Haight-Ashbury: Leuke straat om doorheen te lopen met grappige winkeltjes.
 • De stijle straten: Zoals natuurlijk Lombard Street met de beroemde bochtjes en Filbert street met een stijgingspercentage van 31%. Daar kan de Tour de France niet aan tippen hoor…
 • Een sportwedstrijd: Dit geldt eigenlijk voor elke Amerika trip. Een sportwedstrijd hoort er gewoon bij. Wij kozen voor de NBA omdat de finals bezig waren en die spanning enorm bijdraagt aan de ervaring.

To Eat

 • Roka Akor: Heerlijk Japans eten. Neem wel een volle portemonnee mee (dat is in San Fran sowieso geen overbodige luxe).
 • Boudin: Voor de beroemde soup in sourdough bread. Traditioneel is de vissoep, maar ook de tomatensoep mag er zijn.
 • In-n-Out: Vers fast food. Gewoon lekker…
 • Slanted door: Dit bezoek aan San Francisco was niet mijn eerste. De vorige keer dat ik er was at ik bij dit geweldige Vietnamese restaurant. Een echte aanrader!

Love,
Fiek

DSC_0472 DSC_0478 DSC_0487

Meer VS

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

FRIESLAND | 7 to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Jet schreef:

  San Francisco is zo leuk! Wij hebben toen over de Golden Gate gefietst dat is ook heel erg gaaf om te doen! X

 2. Ahh wat gaaf! Sanfran staat echt zo hoog op mijn bucketlist :)

  1. Fieke schreef:

   Het is echt een geweldige stad! Bijna on-Amerikaans eigenlijk… Ik zeg, Gaan! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *