Restaurant Steinbockalm | in de bergen bij Hochkönig

SteinbockalmVoor een dagje skiën heb je een goede bodem nodig. Het is namelijk zo, je kunt op een lege maag niet je beste ski skills laten zien (of snowboard skills natuurlijk). Nu is het zo dat je niet bij alle skihutten kunt ontbijten maar bij Steinbockalm kun je dit wel. Steinbockalm is namelijk niet zomaar een skihut, het is een modern en een iet wat luxe restaurant boven op de berg en daarbij is het uitzicht vanaf deze plek fenomenaal!

What to expect?
Steinbockalm heeft alles van traditioneel Oostenrijks eten, heerlijke pizza’s tot een heel goed ontbijtje. De kaart is ontzettend uitgebreid en daardoor is er voor ieder wat te kiezen. De sfeer geeft je het gevoel dat je in een luxe restaurant zit te dineren en dat terwijl je eigenlijk in je skikleding zit. De service is echt fantastisch, je wordt hartelijk ontvangen en ook op drukke dagen doen ze hun uiterste best een plekje voor je te vinden.

SteinbockalmWhat to order?
Ik moet je bekennen, ik kom hier heel erg vaak. Maar dat zorgt er ook weer voor dat ik zo ongeveer de hele kaart heb kunnen proeven. Voor een goede bodem zou ik kiezen voor een Skifahrer Frühstück of een omelet met typisch Oostenrijks brood. Mocht je het ontbijt overgeslagen hebben en gaan voor de lunch heb ik ook nog wat tips voor je. Als je echt actief in de weer bent geweest en je buik rammelt dan raad ik je aan één van de pizza’s te kiezen. Deze zijn echt heer-lijk! Voor de kleinere honger raad ik de gerookte zalm tartaar en de salade met Backhendl aan!

SteinbockalmWhere is it?
Dit mooie bergrestaurant bevindt zich in het skigebied Hochkönig, bij het kleine dorpje Hinterthal. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden van Salzburg. Het ligt net over de grens met Duitsland. Een skigebied met veel soorten pistes, van rood tot zwart en de uitzichten zijn heel erg mooi! Mocht je in de buurt zijn dan raad ik je zeker aan een keertje naar Steinbockalm te gaan. In de zomer is het ook open en het leuke is je kunt er dan ook gave feesten geven en zelfs trouwen.

Wat is jouw favoriete bergrestaurant?
Meer informatie over deze heerlijke berghut vind je op de website van Steinbockalm.


Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Steinbockalm

Steinbockalm

Steinbockalm

Steinbockalm

2 Reacties

  • Kim schreef:

    Als ik dit zie wil ik direct in het vliegtuig springen en naar de sneeuw vertrekken. En dat zegt wat, aangezien ik vliegangst heb. Haha. Sneeuw maakt me zo blij!

    • Jet schreef:

      Ik wil het liefste ook nu in het vliegtuig springen! Zelfs zonder het vliegtuig is deze plek bereikbaar! Wel zo’n 10 uur rijden… Maar het is het zeker waard! X Jet

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.