Sporten en reizen

Sporten en reizen. Het is de beste combi ever, maar soms gaan ze lastig samen. Regelmatig kom ik op bestemmingen waar hardlopen niet te doen is en er geen gym is om met gewichten te spelen. Soms moet je dus een beetje creatief zijn, dan zijn er alsnog genoeg manieren om je uit te kunnen leven.

Sporten en reizen1

Bring your own gear
Sporten hoeft geen probleem te zijn als je goed voorbereid op reis gaat. Als je zorgt dat je zelf wat spulletjes bij je hebt kom je een heel eind. Ik stop standaard deze workout goodies in m’n koffer.
#Hardloopschoenen
Zonder m’n hardloopschoenen ga ik ga nergens heen. Op het strand speel ik tikkertje met de zee; zo dicht mogelijk langs de golven rennen en telkens net op tijd wegspringen om geen natte voetjes te krijgen. Love it! Tijdens een citytrip ren ik dwars door de stad. Handig om gelijk te checken wat de leuke buurten zijn.
#Springtouw
Net als hardlopen een high impact sport, dus een top alternatief als je niet kunt hardlopen. Je hebt er maar weinig ruimte voor nodig. Het kan in je hotelkamer, op het balkon, op het strand of het terras. It’s always a good idea!
#TRX
Ooit wel eens van de TRX gehoord? Je kan er werkelijk alles mee. Squats, lunges, allerlei abs oefeningen. Een full body workout! Hang de TRX op aan je hotelkamerdeur of of aan een balk van het balkon en gaan!
#NTC
Je telefoon heb je sowieso bij je en met de NTC app reist je personal trainer met je mee de wereld over. Voor oefeningen op de vloer leg ik een dikke badhanddoek op de grond van m’n hotelkamer of balkon en klaar is m’n mini gym! De 15-minuten workouts zijn mijn favoriet. Niet langdradig, kort maar krachtig. Precies wat je wil tijdens het reizen.

Sporten en reizen2

Go with the flow
Als je geen zin hebt om allemaal sports gear aan te schaffen, of het past niet meer in je koffer (omdat je er weer eens 3 paar pumps in hebt gestopt!) heb je nog steeds zat opties.
#Zwemmen
Meestal is de zee vlakbij of er is een zwembad. Van baantjes trekken krijg je een top conditie en een prachtig lijf. As we speak is mijn lief is me in Thailand de borstcrawl aan het leren. Ik bak er nog geen hol van btw;)
#Suppen
Fiek, Vi en ik zijn er alle drie gek op. In je bikini rustig de zee rond paddelen. Het lijkt trouwens makkelijker dan het is. Vooral met golven moet je core heel hard werken. Maar hoe chill is het om bruin te worden én tegelijk te sporten!
#Go outside
Aan het cityptrippen? Zoek een park op. Tegenwoordig zijn er in de meeste grote parken fitness apparaten. En anders is een bankje of muurtje ideaal om oefeningen op te doen.
#Trekking
Wandelen in de bergen of een zweterige jungle trekking. Je ziet wat van de omgeving en tegelijkertijd zijn het prima workouts zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.
#Fietsen
De omgeving verkennen met de fiets is hartstikke leuk en intensief. Ik ben echt fan van mountainbiken. Of het nou door de stad is of in de natuur. Stippel een leuke route uit en je bent de hele dag onder de pannen.
#Kayakken
Tijdens mijn reis door de Filipijnen heb ik heel wat kilometers op de zee doorgebracht. Het is wel zwaar met de zon op je koppie, maar de beste manier om naar onbewoonde eilandjes te komen terwijl je prachtige rug-, arm- en buikspieren kweekt.

Ben jij een sportieve reiziger?

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

2 Reacties

  • Debby schreef:

    Wat een goed idee die TRX! Ik liep een aantal jaar geleden veel hard maar nu echt niet meer, in Managua was het daar ook veeeeel te heet voor :’) deed af en toe (hot) yoga en wat fitness inde tuin. Dat was het dan wel weer. Nu thuis weer alles aan het oppakken, dus bedankt voor de tips want ik wil het niet weer loslaten als ik wegga!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.