Spa en wellness in IJsland

Blue lagoon header

Ik dobber in dampend warm water omringd door zwart lavagesteente. Als ik om me heen kijk zie ik in de verte de woeste bergtoppen die bedekt zijn met een laag sneeuw. Wauw! Even een reality check hoor! Is this real?

Als je iets goed kan in IJsland –behalve je vergapen aan de prachtige natuur, roadtrippen en eindeloos wine & dinen– is het wel ontspannen in een spa. Heerlijk om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten. Voor de locals is het bijna dagelijkse kost. Ook niet zo gek in een land met meer dan 800 warmwaterbronnen. Ja, ik ben stiekem een beetje jaloers…

Waar wij voor een wellness dag naar een aangelegd complex met allerlei toeters en bellen moeten heeft moeder natuur het in IJsland allemaal zelf geregeld.

The Blue Lagoon2

The Blue Lagoon
De Blue Lagoon spa is wereldberoemd en als je hier bent begrijp je gelijk waarom. De weg er naartoe ziet het landschap er uit alsof je op de maan bent. Midden in het hart van een groot lava veld doemt de Blue Lagoon op, mystiek omringd door de damp van het water. De ijsblauwe kleur van het water komt door de blauwwieren die tegelijkertijd het water zuiveren. Het water is maar liefst 40 graden warm en komt uit een diepte van ongeveer 2.000 meter. Het is rijk aan mineralen waarvan gezegd wordt dat ze een geneeskrachtige werking hebben. De Blue Lagoon is sinds een aantal jaren zelfs een erkend Medisch Centrum voor psoriasispatiënten. Behalve uitgebreid badderen kun je jezelf ook laten verwennen met ook allerlei schoonheidsbehandelingen in het wellness centrum.

Fontana

Laugarvatn Fontana
Aan de oever van het schitterde Laugarvatn meer ligt het Fontana bad. Het complex bestaat uit stoombaden, een Finse sauna en thermale baden. De stoombaden zijn bovenop een hotspring gebouwd waar je het hete water onder de grond hoort borrelen. Vanuit de Finse sauna en de thermale baden heb je -bij een heldere dag- een adembenemend uitzicht over het meer. Om af te koelen spring je daarna in het ijskoude water van het meer. Durf jij het aan? Buiten zijn er nog 3 thermale baden waarin je heerlijk kunt dobberen en genieten van het wijdse uitzicht. En wat helemaal uniek is, je kunt hier vers in de grond gebakken brood eten! Huh? Ja, echt waar! In een gat in de grond stoppen ze een pan die gevuld is met brooddeeg. Het borrelende ondergrondse water werkt net als een oven. Et voilà binnen een mum van tijd staat er een vers gebakken brood voor je neus. Eet smakelijk:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

The Blue Lagoon1

DSC05228

IMG_6813

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.