Snowboarden in Japan

april 2015

Je wil niet weten hoeveel mensen tegen me zeiden: ‘Ga je snowboarden in Japan? Kan dat dan?’. Jazeker! In het noordelijke eiland van Japan -genaamd Hokkaido- valt de allerbeste poeder sneeuw ter wereld. Deze ultralichte powder oftewel white gold is te danken aan een Siberische luchtstroom die jaarlijks een gigantisch pak sneeuw van 18 meter dumpt op het eiland. Dus werk je travel bucket list maar snel bij, want snowboarden in Japan is ongelooflijk mooie ervaring.

Snowboarden in Japan

Snowboarden in de poedersneeuw
In poedersneeuw snowboarden is hele andere koek vergeleken met de pistes in Europa. Het lijkt op surfen. Je gewicht moet je zoveel mogelijk op je achterste been houden, want zodra de neus van je bord in de sneeuw hapt ga je op je plaat. Ik ben echt ontelbare keren onderuit gegaan. Gelukkig is vallen in poedersneeuw vooral fun. Je komt super zacht neer alsof je op eendendons stuitert. Maar daarna komt het moeilijkste deel, jezelf uitgraven. Dat is zwaar. Opdrukken is bijna niet te doen. Je zakt gelijk tot aan je schouders weg in de sneeuw.

Snowboarden in Japan

Waarom is snowboarden in Japan zo vet?
Hier ga je heen voor de sneeuw. Deze kwaliteit kom je nergens anders tegen. Ik ga al van kleins af aan op wintersport, maar deze hoeveelheid sneeuw en  lichte poedersneeuw had ik nog nooit gezien. Als je gedurende de dag geen zin hebt om de berg op te gaan of je krijgt er gewoon geen genoeg van kun je ’s Avonds nog de piste op. Een groot deel van het skigebied is namelijk verlicht. Super tof én spannend om in het donker van pistes af te komen. Daarnaast is het landschap vlak met hier en daar een berg die als een pukkel uit de grond komt. Het uitzicht op de vulkaan mount Yotei, die trots boven het landschap uittorent, is priceless. Genoeg redenen dus!

Snowboarden in Japan

Ga off-piste in Japan
In Europa ben je een daredevil als je off-piste gaat. Hier is het net zo gewoon als op de piste blijven. Doordat het skigebied niet extreem stijl en hoog is, heb je niet het risico dat je in een ravijn stort. Ook het lawinegevaar is beduidend lager. Snowboarden door de bossen, zigzaggend om de bomen is super gaaf. En goed voor je skills.

Sneeuw & bewolking
Zon met een strakblauwe lucht zoals in Alpen heb je hier zelden. De meeste tijd sneeuwt het. Dat kan ook niet anders als er ieder seizoen zo’n dik pak ligt. Het geeft een echt winters gevoel om door de sneeuwbuien te boarden. Doe wel een gezichtsmasker op. Blijf je lekker warm en krijg je die natte sneeuw niet in je gezicht.

Snowboarden in Japan

Waar te verblijven?
Japan an sich is duur en dit skigebied al helemaal. Om de kosten enigszins onder controle te houden sliepen wij in een super romantisch houten chalet. Ons eigen stulpje met grote keuken, woonkamer plus open haard en slaapkamer op de vide met uitzicht op de besneeuwde mount Yotei. Bijna iedere avond hebben we zelf gekookt. Met edamame, dumplings en gyozo (te koop in iedere supermarkt) heb je zelf binnen no-time een gezonde én goedkope maaltijd in elkaar gedraaid.

Snowboarden in Japan

De beste tijd om te gaan
Het wintersportseizoen in Hirafu loopt van december tot begin mei. Check als je van plan bent die kant op te gaan eerst de vakantieperiodes van Australië. De Australiërs gaan dan namelijk massaal de kant van Japan op om te snowboarden dus zorg dat je buiten hun vakanties om gaat.

Snowboarden in JapanHoe kom je er?
Vanaf Tokyo vlieg je naar Sapporo. Daar huur je een auto voor de rit naar Hirafu (2 uur) of je koopt een ticket voor de White Liner bus. Vergeet niet; in Japan rijden ze links en kennen ze geen schakelauto’s.

Volg ons ook op Instagram | TikTokFacebookPinterest

Opzoek naar meer tips voor vette avonturen? Check het hier

Snowboarden in Japan
Snowboarden in JapanSnowboarden in JapanSnowboarden in Japan

Meer Japan

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *