JAPAN | Snowboarden in Japan

april 2015

Je wil niet weten hoeveel mensen tegen me zeiden: “Huh…ga je snowboarden in Japan? Kan dat dan?” Hell yeah! In het noordelijke eiland van Japan -genaamd Hokkaido- valt de allerbeste poeder sneeuw ter wereld. Zelfs Whistler is er stinkend jaloers op. Deze ultralichte powder oftewel white gold is te danken aan een Siberische luchtstroom die jaarlijks een gigantisch pak sneeuw van 18 meter dumpt op het eiland. Dus werk je travel bucket list maar snel bij, want snowboarden in Japan is ongelooflijk mooie ervaring.

Snowboarden in JapanPowder riding
In poedersneeuw snowboarden is hele andere koek vergeleken met de pistes in Europa. Het lijkt op surfen. Je gewicht moet je zoveel mogelijk op je achterste been houden, want zodra de neus van je bord in de sneeuw hapt ga je op je plaat. Ik ben echt ontelbare keren onderuit gegaan. Gelukkig is vallen in poedersneeuw vooral fun. Je komt super zacht neer alsof je op eendendons stuitert. Maar daarna komt het moeilijkste deel, jezelf uitgraven. Dat is zwaar! Opdrukken is bijna niet te doen. Je zakt gelijk tot aan je schouders weg in de sneeuw.

Snowboarden in JapanWaarom is snowboarden in Japan zo vet?
#Sneeuw
Hier ga je heen voor de sneeuw. Deze kwaliteit kom je nergens anders tegen. Ik ga al van kleins af aan op wintersport, maar deze hoeveelheid sneeuw en  lichte poedersneeuw had ik nog nooit gezien.
#Night fun
Als je op de dag geen zin hebt om de berg op te gaan of je krijgt er gewoon geen genoeg van. ’s Avonds is een groot deel van het skigebied verlicht. Super tof én spannend om in het donker van pistes af te komen.
#Skigebied
Het landschap is vlak met hier en daar een berg die als een pukkel uit de grond omhoog komt. Het uitzicht op de vulkaan mount Yotei, die trots boven het landschap uittorent, is priceless.

Snowboarden in Japan#Off-piste
In Europa ben je een daredevil als je off-piste gaat. Hier is het net zo gewoon als op de piste blijven. Doordat het skigebied niet extreem stijl en hoog is, heb je niet het risico dat je in een ravijn stort. Ook het lawinegevaar is beduidend lager. Snowboarden door de bossen, zigzaggend om de bomen is super gaaf. En goed voor je skills:)
#Weather
Zon met een strakblauwe lucht zoals in Alpen heb je hier zelden. De meeste tijd sneeuwt het. Dat kan ook niet anders als er ieder seizoen zo’n dik pak ligt. Het geeft een echt winters gevoel om door de sneeuwbuien te boarden. Doe wel een gezichtsmasker op. Blijf je lekker warm en krijg je die natte sneeuw niet in je gezicht.
#Food
I L.O.V.E. Japanese food! M’n verslaving is hier alleen maar erger geworden. My god wat weten Japanners toch goed wat lekker eten is. Slechte kwaliteit bestaat niet, kleine porties, veel vis, allerlei soorten paddestoelen en groenten. De happiness die je voelt als je in NL weer eens uitgebreid Japans gegeten hebt voel je hier dus iedere dag;)
Snowboarden in JapanWhere to stay
Japan an sich is duur en dit skigebied al helemaal. Om de kosten enigszins onder controle te houden sliepen wij in een super romantisch houten chalet. Ons eigen stulpje met grote keuken, woonkamer plus open haard en slaapkamer op de vide met uitzicht op de besneeuwde mount Yotei. Bijna iedere avond hebben we zelf gekookt. Met edamame, dumplings en gyozo (te koop in iedere supermarkt) heb je zelf binnen no-time een gezonde én goedkope maaltijd in elkaar gedraaid. Buiten de deur eten deden we bij de Jam Bar. Laidback sfeer, lekkere muziek, heerlijke cocktails, snelle wifi en goed eten.  De Korean style chicken is een must order.

Snowboarden in JapanWhen to go
Het wintersportseizoen in Hirafu loopt van december tot begin mei. Check als je van plan bent die kant op te gaan eerst de vakantieperiodes van Australië. Met alle Aussies die dan massaal naar Japan komen om te powder chasen is het druk op de pistes. And you don’t want that.

Snowboarden in JapanHow to get there
Vanaf Tokyo vlieg je naar Sapporo. Daar huur je een auto voor de rit naar Hirafu (2 uur) of je koopt een ticket voor de White Liner bus. Don’t forget; in Japan rijden ze links en kennen ze geen schakelauto’s. #Tip: een huurauto moet je minstens 2 dagen van tevoren online reserveren.

Manon

Snowboarden in Japan Snowboarden in Japan Snowboarden in JapanSnowboarden in Japan
Snowboarden in JapanSnowboarden in JapanSnowboarden in JapanSnowboarden in JapanSnowboarden in Japan

Meer Japan

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *