Het ultieme Snorkelparadijs | Top 3

Misschien komt het omdat ik geboren ben aan de Amstel, misschien is het mijn zeilende vader, maar een ding is zeker van kleins af aan lig ik liever in het water dan op het strand! Een tropische vakantie is niet compleet zonder minimaal één keer per dag een duik te nemen. Al helemaal als deze verkoeling een ontdekking van het onderwaterleven is. Snorkelen is heerlijk! Het is rustgevend en tegelijkertijd doe je ook nog een klein beetje aan sport…  Ik ben op zoek gegaan naar het ultieme snorkelparadijs. Hieronder vind je de top 3.

shutterstock_226982620

Klein Bonaire
Op nog geen kilometer van Bonaire ligt het prachtige Klein Bonaire. Met een oppervlakte van nog geen 6 m2 doet dit eiland zijn naam eer aan. De hagelwitte stranden zijn niet alleen fantastisch voor het publiek maar tevens ook een waar paradijs voor broedende zeeschildpadden. De watertaxi’s gaan niet heel erg vaak, maar trust me je kunt je hier uren vermaken. Let wel op: Zorg wel dat jij je goed insmeert! Dit had ik namelijk niet gedaan en het resultaat was spierwit aan de voorkant en knalrood aan de achterkant. Heel erg pijnlijk! :s

shutterstock_134885012

Great Barrier Reef, Australië
Een van de grootste koraalrif gebieden ter wereld is het Great Barrier Reef in Australië. Het uitgestrekte landschap biedt een kleine 3000 koraal en vissoorten een thuis. Dit reef staat dan ook niet voor niks op de werelderfgoedlijst van het UNESCO. Mede hierdoor wordt een groot deel van het rif beschermd door het Great Barrier Marine Park. Een echte snorkel must voor de water liefhebbers!

Belize, Midden Amerika
Niet alleen Australië mag zich eigenaar noemen van het enorm koraalrif, Midden Amerika herbergt namelijk ook een prachtig onderwaterlandschap. Dit deel van het noordelijke halfrond staat ook op de wereld erfgoedlijst en strekt zich uit over 250 kilometer van de kust van Yucatán tot de eilanden van Honduras. Het Barrier rif van Belize staat bekend om ‘de Blue Hole’. Dit enorme gat in de oceaan werd beroemd  door onderzoeker en natuurfilmer Jacques Cousteau, die het per toeval ontdekte.  Tegenwoordig is het zeer populaire bestemming voor toeristen om een duik te wagen of een kijkje te nemen bij dit spannende stukje aarde. Geen ontkennen aan, vanaf Belizeaanse bounty-eilanden is het spectaculair snorkelen.

NB: De meeste mensen kunnen hier heel goed Engels!

Zoals je ziet is er nog genoeg te ontdekken! Welk snorkelparadijs staat bovenaan jouw bucketlist?

Mila

4 Reacties

 • Viola schreef:

  Heerlijk artikel Mil! Krijg gelijk zin om een duik te nemen:) Lfs, Vi

 • Taina schreef:

  Ik vind snorkelen echt zo heerlijk om te doen. Even weg van alles en genieten van de rust onder water. Ik zou graag willen snorkelen bij Klein Bonaire. Ik heb al eens gesnorkeld in de Great Barrier Reef. Een mooie ervaring was dat!

  • Mila schreef:

   Hi Taina, ja heerlijk is het he! Wat super dat je naar the Great Barrier Reef bent geweest! Daar zou ik echt graag een keer heen willen. Klein Bonaire was idd ook echt fantastisch! Wie weet volgend jaar ;) Liefs, Mila

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.