SENEGAL | Slapen in de Lompoul woestijn

oktober 2017

Slapen in de woestijn is echt zo’n ding dat tot de verbeelding spreekt. Een ones-in-a-lifetime experience. Ik had er zelf ook al heel vaak over gefantaseerd en tijdens onze Senegal reis heb ik het van m’n bucketlist mogen strepen. En wat het magisch. Dit wil je meemaken!

slapen woestijn senegalslapen woestijn senegal

Golden hour in de woestijn

In het Noord Westen van Senegal ligt de Lompoul woestijn. Een kleine woestijn met een unieke ligging, want pal achter de zandduinen ruist de zee. Als we na een hobbelige rit met een jeep aankomen in de woestijn is het golden hour begonnen! We droppen onze rugzakken en rennen naar de top van de duinen om nog wat foto’s te schieten voordat de zon verdwijnt. Moeder aarde laat zich van haar oogverblindende kant zien en we schieten misschien wel onze mooiste foto’s ever! Dit moment is zo intens mooi. Een soort van ultiem geluksmoment van serene rust, waar het heel even lijkt alsof we alleen op de wereld zijn.

slapen woestijn senegalslapen woestijn senegal

Traditioneel nieuwe stijl slapen

Aan de voet van de duinen ligt een traditioneel bedoeinententenkamp, onze slaapplaats die nacht. Traditioneel nieuwe stijl eigenlijk, want in de tent heeft zelfs een douche en toilet! Het lijkt wel alsof we in een sprookje gestapt zijn. We trekken wat warms aan, want het is onwijs afgekoeld nu de zon is gaan slapen. Daarna schuiven we aan bij het kampvuur waar we een heerlijke Senegalese maaltijd geserveerd krijgen. Als we een paar uur later moe maar voldaan onze tent opzoeken maken we een domme beginnersfout. We hebben namelijk geen schoenen aangetrokken en het eerst zo warme zand lijkt wel veranderd in ijs! Gelukkig ligt er een hele stapel dekens in onze tent, want het is koud! Die nacht slapen we als puppies in elkaar verstrengeld tegen de kou. Heerlijk! De volgende ochtend worden we wakker gemaakt door een zonnestraal die door een kier van onze tent naar binnen loert. Dat is nog eens ontwaken. Om ons woestijnavontuur af te toppen vertrekken we natuurlijk niet zonder op de rug van een dromedaris te klimmen en een tocht over de zandduinen te maken.


Manon

P.s. via reisorganisatie TUI boek je dit toffe avontuur.

slapen woestijn senegalSlapen woestijn Senegal slapen woestijn senegalslapen woestijn senegal slapen woestijn senegal slapen woestijn senegal

Meer Senegal

6 x De mooiste stranden van Mallorca

Parel witte stranden & azuurblauw water

7 x to do’s tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Wat te doen op Madeira? Restaurants, verblijf en activiteiten.

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

Comments

 1. Ja, slapen in de woestijn is zo tof! Ik heb het gedaan vlakbij Lake Powell (Arizona, VS) en hadden een tent met een dakje van gaas. Geen oog dichtgedaan, heb de hele nacht naar de melkweg liggen staren :) In Senegal ben ik nog niet geweest, maar dat ziet er ook erg mooi uit. Dank voor de tip!

  1. Manon schreef:

   Wauw een tent met dakje van gaas! Dat lijkt me helemaal tegek!

 2. Milou schreef:

  Wauw wat een gave ervaring! Dit komt ook zeker op mijn bucketlist te staan. Onwijs mooie foto’s heb je ook gemaakt.

  1. Manon schreef:

   Het was echt tegek Milou! En dank voor je compliment:)

 3. Jess schreef:

  Oh wauw, dit wil ik ook! Is Senegal helemaal veilig Manon?

  1. Manon schreef:

   Jazeker, Senegal is een veilig land om te reizen. No worries:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *