Sky100 | Hong Kong

Hong Kong stond altijd al hoog op mijn ‘must-see cities’ verlanglijstje. Dus toen ik tijdens mijn vlucht van de Filipijnen terug naar huis een 12 uur durende overstap had ging bij mij de vlag uit! Precies genoeg tijd om een beetje van de sfeer te proeven in deze voor zoveel mensen tot de verbeelding sprekende metropool:)

Hongkong food

Als je maar weinig tijd hebt in Hong Kong zijn er een aantal dingen die je absoluut gedaan moet hebben; dumplings eten in het meest ongezellige restaurant dat je kunt vinden (dat zijn namelijk de beste), een tochtje met de beroemde Star Ferry en vanuit daar door naar het Sky100 observation deck voor een adembenemend uitzicht over de gigantische stad.

How to get there
Op de airport drop je je bagage in de storage bij terminal 2. Vervolgens pak je daar de airport express naar downtown Hong Kong. Een retourtje kost 100HKD (€10) en 20 minuten later stap je middenin de stad uit.

GirlsLove2Travel Sky100 Hong Kong1

What to expect
Een supersnelle lift brengt je binnen een minuut naar de 100e verdieping op 393 meter hoogte! Dat gaat zo bizar snel dat je oren op de weg naar boven een paar keer flink poppen. Eenmaal aangekomen kom je in een ruimte waar je 360 graden rond uitzicht over de stad hebt. Ramen van de grond tot aan het plafond laten je kilometers ver kijken. Adembenemend om zo veel skyscrapers bij elkaar te zien. Ik voelde me ineens heel klein -wat ik met mijn 1.62 natuurlijk ook ben;)-.

GirlsLove2Travel Sky100 Hong Kong3

When to go
’s Middags kun je in Sky100 een high-tea doen, maar ik zou aan het aan het einde van de dag gaan. Het is prachtig om de overgang van licht naar donker te zien en alle verlichting van de stad aan gaat. Je ziet dan nog beter hoe immens groot deze stad is. Dat doe je dan natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn, want in de bar schenken ze prachtige wijnen.

Oh, en als geld geen rol speelt boek dan een kamer in het boven gelegen Ritz-Carlton hotel. Dan word je iedere dag wakker met dit fantastische uitzicht.

 ♥
Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

GirlsLove2Travel Sky100 Hong Kong2

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.