SIX Baltic| Newcastle

In Amsterdam wist ik precies waar ik heen moest. Ik heb zelfs een lijstje in m’n telefoon met alle goede plekken waar ik ooit gegeten heb, met een cijfer van 0 tot 10 erachter. #nerd. In mijn nieuwe home town Newcastle is dat anders. Helemaal opnieuw mag ik ontdekken waar ik het liefst eet. Wat mijn favoriete Italiaan is, waar ik m’n vriendinnen mee naar toe neem voor een avondje stappen, waar ik romantisch kan dineren en waar ik heen ga om iets te vieren. SIX Baltic past perfect in de laatste. Heerlijk eten, een geweldig uitzicht over de stad en de rivier en net een beetje chiquer dan gemiddeld.

Untitled-1

What to order
De hele kaart is lekker. Ik ben, net als de Engelse, groot fan van paté en bij SIX is die echt om je vingers bij af te likken. Ook de scalops zijn een perfect voorgerecht. Heb je écht iets te vieren ga dan voor een hele kreeft. Toen Vi en Manon mij bezochten, hebben Vi en ik allebei zo’n heerlijk bord verorberd. Oh, en voor de vega’s onder ons, de soufflé!! Goede wijnen hebben ze trouwens ook, en een avondje SIX is sowieso een toost waard:)

Untitled-2

What to expect
SIX Baltic is gevestigd op de bovenste verdieping van het Baltic centre waar moderne kunst tentoongesteld wordt. Dit gebouw ligt pal aan de rivier en kijkt uit over Newcastle en de bruggen van de Tyne. Zeker boven in SIX is dat adembenemend. De sfeer in het restaurant is redelijk chique, maar wel op een relaxte manier. De jonge obers, de uitgebreide bar en het moderne interieur zorgen dat het echt een fijne vibe heeft. Vaak zijn er grote tafels geboekt voor grote groepen mensen, maar ook romantisch met z’n 2en ben je op je gemak. Een heerlijke plek dus, waar je zeker gaat genieten!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.