Le Pain Quotidien | Amsterdam

Authentieke eet- en drinkgelegenheden draaien overuren in Amsterdam. En laten wij daar nu net een neus voor hebben. Niets is namelijk lekkerder dan op een zonnige dag, zonder plan, over de grachten van onze eigen fijne stad te slenteren en zomaar te struikelen over een koffiezaak, lunchroom of restaurant waar de passie en liefde van af straalt.

Le pain quotidien 
Ja, I know, het is een keten. Internationaal al megabekend. En toch hoort ie in dit rijtje thuis, want het is gewoon mijn favoriete lunchplek! Ze weten je namelijk toch een knus en uniek gevoel gevoel mee te geven, ondanks hun drie locaties in Amsterdam. Alles is biologisch, super gezond en -niet onbelangrijk- LEKKER.

2

What to order
Mijn bestelling wisselt, maar eigenlijk ben ik heel consequent. Voor de lunch: Een heerlijk glas verse jus en de zalm, avocado rillette met stokbrood. Een bakje waarin dille, yogurt, avocado en zalm gemengd worden tot een heerlijke mix die je vervolgens zelf over je stokbroodjes mag verdelen. Puur genot! Voor het ontbijt: Een bakje vers fruit en een ham/kaas croissantje. Ik ben geen ei-eter maar heb je laten vertellen dat ook de omelet een must-try zijn. Oh, ik sluit altijd af met een fijne espresso en soms een Manhattan chocolate Cookie (gewoon omdat het kan). 

21

What to expect
Een duidelijke ‘Oud-Zuid’ sfeer. Ja, le pain is een beetje kak. Maar als je daar doorheen kijkt en geniet van de gezonde hapjes, is het puur genot.

Heb jij een favoriete plek die een bezoekje verdient? Let us know!


Fiek

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.