CiTea | Amsterdam

Authentieke eet- en drinkgelegenheden draaien overuren in Amsterdam. En laat ik daar nu net een neus voor hebben. Niets is namelijk -in mijn wereld- lekkerder dan op een zonnige dag, zonder plan, over de grachten of door de negen straatjes te slenteren en zomaar te struikelen over een koffiezaak, lunchroom of restaurant waar de passie en liefde van af straalt.

CiTea Amsterdam
Deze vrolijke ‘thee room‘ zit aan de Prinsengracht net om de hoek bij de Westerstraat en de Noordermarkt. Ze schenken 42 biologische theeën die -naar eigen zeggen- zo goed zijn dat hun koffie er jaloers op is. Als groot fan van de biologische markt op zaterdag (op de noordermarkt) is dit dus de perfecte plek om neer te strijken na de markt.

tea room, hotspot, travelspot, CiTea Amsterdam,

What to order?
Thee natuurlijk! Maar welke? Dit is zo’n zaak waar de eigenaar je met liefde adviseert. Hij vertelt in geuren en kleuren wat je bij welke thee kunt verwachten. Ik kwam uit op een groene thee met een hoog cafeïne gehalte ter vervanging van mijn caffe latte. De eigenaar wist me gelijk mee te geven dat groene thee nooit met kokend water gemaakt mag worden omdat de thee dan eigenlijk verbrand. Voortaan maak ik het dus braaf met 70 graden:)

tea room, hotspot, travelspot, CiTea Amsterdam,

What to expect?
Verwacht een ontspannen locatie op een prachtige plek, met een interieur gemaakt van natuurlijk materialen. De bar is van houten pallets, op de muur zit krijtbordverf, om je heen zie je leuke quotes en er zijn twee levels. Onderin worden wat woon- en theespullen verkocht. En natuurlijk thee… heel veel zalige een eerlijke thee (en koekjes voor bij de thee) voor een eerlijke prijs!

Heb jij een favoriete plek die een bezoekje verdient? Let us know!


Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.