Schotland | Extreme sports

Impulsieve acties zijn het allerleukst. Niks plannen, gewoon doen. Zo zat ik vorige week ineens twee dagen in Schotland! Totaal anders dan de zonnige bestemmingen waar je me de laatste tijd vaak hebt gezien. Maar minstens zo leuk. Sterker nog, ik vond het tegek. Dat is tegelijkertijd ook een beetje mijn issue, ik vind alles leuk:) Na een uurtje vliegen ben je in Schotland in een totaal andere wereld. De natuur is er groener dan groen en prachtig ongerept. Ideaal voor een outdoor adventure. Samen met Bever ging ik er met een gezellige groep bloggers twee dagen op ‘micro adventure’. Ik spring liever niet uit een vliegtuig zoals Vi gerust zou doen, maar extreme sports vind ik geweldig! GirlsLove2Travel Mountainbike Mountainbiking Na aankomst in Edinburgh gaan we na de lunch gelijk whiskey proeven. Sterk spul, maar lekker joh! Edinburgh is trouwens een prachtige stad. Ik waande me in een Game of Thrones meets Harry Potter wereld. De gebouwen zijn statig en oud, omgeven door glooiende groene heuvels. Echt de moeite waard voor een weekendtrip. Warm van de whiskey stappen we daarna in de trein verder naar het noorden voor een mountainbike tour. In een compleet nieuwe outfit (thx Bever) racen we door de bossen met kletterende watervallen en ruige rotsformaties. Ontzettend gaaf! GirlsLove2Travel Canyoning Canyoning De volgende dag stond canyoning op het programma. Om eerlijk te zijn had ik er nog nooit van gehoord. Wat je in weze doet is de loop van een rivier door een kloof volgen. Dat doe je door te zwemmen, klauteren, springen en abseilen. Het springen is best eng, want je springt tussen de spelonken het donkere water in. Goeie gear is trouwens wel heel belangrijk. Het water was maar 5 graden (!) dus een wetsuit (die krijg je) is geen overbodige luxe en goeie schoenen is een must. En laat ik die nou NIET meegenomen hebben… Ik had alleen m’n nieuwe Nike’s bij me en die ging ik natuurlijk niet aan doen. Gelukkig lagen er daar een paar oude sportschoenen die ik kon aantrekken. Klein detail: ruim een maat te klein…  Dus je snapt wel hoe mijn voeten voelden aan het einde van de dag. Sterker nog, ik voelde ze niet meer:) Outdoor adventures Ik blijf het bijzonder vinden dat je zo dicht bij huis in een compleet andere wereld kunt zijn. Zeker als je alleen handbagage bij je hebt ben je in een mum van tijd op je bestemming. En wat is er nou lekkerder dan een paar dagen sporten in de natuur? De frisse berglucht voelen in je longen en je lichaam aan het werk zetten zijn het beste recept voor ontspanning. Van Schotland wil ik absoluut nog veel meer zien. Weer een bestemming erbij op m’n -nu al bizar lange- travel wishlist:)

♥ Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 GirlsLove2Travel extreme sports01

GirlsLove2Travel extreme sports03

GirlsLove2Travel extreme sports09

GirlsLove2Travel extreme sports16

GirlsLove2Travel extreme sports07   GirlsLove2Travel extreme sports08  GirlsLove2Travel extreme sports10

GirlsLove2Travel extreme sports05

GirlsLove2Travel extreme sports04

GirlsLove2Travel extreme sports06

GirlsLove2Travel extreme sports12

GirlsLove2Travel extreme sports15

GirlsLove2Travel extreme sports17

8 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.