Stop #2 | Beach vibes in San Diego  

We hebben intussen Las Vegas achter ons gelaten en na een rit van 7 uur dwars door niemandsland zijn we in San Diego. Een stad waar ik niet zoveel van wist, behalve dat een paar vrienden het te gek vonden en dat het vlakbij Mexico ligt.

IMG_5727

Nadat we -na een poging tot inchecken in het verkeerde hotel- onze kamer hebben gevonden, besluiten we gelijk op pad te gaan. We verbazen ons meteen over de vele zwervers op straat. Een goede verklaring hiervoor heb ik nog niet kunnen vinden. Het is dinsdag vandaag en dat betekent taco-tuesday, een fenomeen hier. We eten alles op de kaart, drinken mega sterke Margarita’s en gaan voldaan ons bed in.

Als we wakker worden is het bewolkt -een terugkerend fenomeen deze reis- en besluiten we de fiets te pakken voor een tocht naar een leuk strand. Op Google maps lijkt dit prima te doen, maar in werkelijkheid is het anderhalf uur doortrappen. Zo zie je echter wel alle kanten van de stad. We komen door de haven, de legerbasis, woonwijken en strandjes. Eenmaal aangekomen blijkt het niet zo indrukwekkend te zijn als het gehoopt en verruilen we de fietsen voor een Uber die ons naar een heerlijk lunchtentje brengt. Als dan de zon ook nog gaat schijnen kan de dag niet meer stuk! ’s Avonds trekken we onze mooiste pakjes uit de kast en gaan we heerlijk eten (Juniper & Ivy – aanrader).

IMG_5728 DSC_0363

De volgende ochtend (weer bewolkt) staat er een surfles op het programma. En omdat daar energie voor nodig is beginnen we de dag bij Chef Miguel’s (nog zo’n aanrader) voor heerlijke acai bowls en smoothies. Daarna rijden we naar Jolla beach. Ik heb ooit een keer een surflesje gehad, maar ben alles weer vergeten dus we halen er een leraar bij. Die belooft ons dat we allemaal sowieso gestaan hebben na het uur. En hij had gelijk… Oh, dat surfen is zo’n aanrader!

Hoe we het doen weet ik niet, maar na een dag in het water hebben we nog genoeg energie om te dansen tot de zon opkomt. Of nou ja, dat was het idee… Want om 2 uur wordt ons drankje afgepakt en worden we vriendelijk verzocht ons bed op te zoeken. Californië is niet de plek voor lange nachten;)

DSC_0371 IMG_5730

En dan is het alweer tijd om San Diego achter ons te laten, maar niet voordat we onze kleine kater hebben overwonnen met de beste fast food van het land: The Crack Shack. Een bijzonder kiprestaurant van een topchef. Het Coop Deville broodje is serieus het allerlekkerste fastfood dat ik ooit gegeten heb!

RECAP San Diego
#To do

  • Huur een fiets: door de hele stad staan ophaal punten waar je alleen een creditcard nodig hebt. Een ideale manier om de stad te ontdekken.
  • Ga surfen: San Diego is surfers paradise. Ga naar Jolla beach, neem zo nodig een les en pas op voor eventuele stingrays.
  • Jolla beach: is sowieso een aanrader. Overal liggen zeehonden en het plaatsje ademt beach vibes.

#To eat

  • Crack Shack: de allerbeste kip ooit dus. Beloof me dat je het niet overslaat!
  • Juniper & Ivy: een beetje luxe, maar vooral heel lekker eten.
  • Chef Miguel’s: het ziet er niet uit, zowel van binnen als van buiten, maar alles is vers en lekker.

See you in LA!
Love,
Fiek

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.