De Oostenrijkse stad SALZBURG in 20 foto’s

Tijd om te vertrekken naar Salzburg. Ik hoor je denken: “Maar dat is toch een wintersport bestemming?”, “Hoe zien zulke steden er eigenlijk uit zonder sneeuw?” en “Is er uberhaupt iets te doen in de zomer?”. Ja zeker! Ik neem je mee door een fotoverslag van hartje zomer in Salzburg, de stad die mij bijzonder heeft verrast.

Oud- en nieuw centrum

Wanneer je je door het oude centrum van Salzburg waant loop je door de meest schattige straatjes. Het oude centrum staat op de UNESCO lijst en dit vind ik ook niet zo gek. De stad heeft veel oude gebouwen en daar gaat mijn hart dan ook sneller van kloppen. Het fijne aan Salzburg is dat je gemakkelijk overal te voet kunt komen. In de Getreidegasse (hoofdstraat van Salzburg) heeft elke winkel een smeedijzeren uithangbord, zelfs de McDonald’s. Veel van deze winkels hebben deze uithangborden al jaren hangen maar ook de nieuwe winkels zijn verplicht om deze te nemen. In het oude gedeelte staat ook het geboortehuis van niemand minder dan… Mozart! Het kan zijn dat je Salzburg onder andere van Mozart kent, dit is namelijk zijn geboorteplaats. Overal in de stad zie je dit ook terug komen. Naast het oude gedeelte bestaat Salzburg ook uit een nieuw gedeelte. Deze twee delen van de stad worden gescheiden door de rivier De Salzach. Vergeet in het nieuwe gedeelte zeker niet om een bezoekje te brengen aan Mirabellgarten. Dit paleis stamt uit 1606 en ziet er nog piekfijn uit. De tuinen zijn heerlijk om doorheen te wandelen. Misschien denk je wel: “Goh dit komt me bekend voor”, dat kan. De scene van ‘Do Re Mi’ uit  The Sound Of Music is hier namelijk opgenomen.

Zoek het hoger op

Hou je van viewingpoints? Dan zit je goed in Salzburg. Wanneer je wandelt door de stad zijn er verschillende uitzichtpunten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo zie je de meest prachtige stukken van de stad van bovenaf. Eén van de mooiste uitzichten op Salzburg heb je vanaf de Hohensalzburg Fortress. Dit is een oud fort boven op de berg. Wanneer je wandelt rondom dit fort voelt het echt alsof je je even in de Middeleeuwen waant. Je kunt hier komen door de lift naar boven te nemen, de lift gaat zo snel dat je binnen 54 seconde boven bent en de lift is helemaal van glas. Dit maakt het ook extra leuk, zo kun je vanuit de lift de omgeving bekijken. Mocht je nou een romantisch etentje willen? Bij het fort zit ook een restaurant met kleine gedekte tafeltjes en een uitzicht over Salzburgerland.

BIER & ETEN

Salzburg ligt op ongeveer twee uur rijden van München af, het is dan ook niet gek dat het drinken van bier hier wel een dingetje is. Daarbij hoort natuurlijk het eten van Pretzels, aardappelsalade of worsten. Zelf ben ik niet de grootste bier drinker maar ze schenken hier ook Radler. Het leuke aan deze Radler is dat ze deze hier ook zelf maken en het komt dus niet uit een flesje. Breng een bezoekje aan Augustiner bräuhaus en drink hier een biertje. Toen ik binnenkwam wist ik niet gelijk wat ik moest verwachten. Overal zijn eettentjes waar je de typische gerechten kunt halen en er staan grote bierpullen. De bedoeling is dat je deze zelf pakt en omspoelt, vervolgens bestel je je biertje bij de man met de tapkraan. Zoek daarna een plekje tussen de locals in de prachtige biertuin (verwacht wel DRUKTE). Mocht het nou minder weer zijn kun je ook een plekje binnen zoeken. Om van bier even over te schakelen naar eten. Een goede tip voor eten in het centrum van de stad is Carpe Diem. Hier worden de meeste gerechten geserveerd in ijshoorntjes en dit is een beleving op zich. Daarnaast is het eten echt hemels, zeker een bezoekje waard.

Zo, dit was een fotoverslag van de stad Salzburg. Mocht je meer informatie willen over Salzburg kun je deze site bezoeken. Naast de stad is er nog veel meer te doen in Salzburgerland. Daarover vertel ik jullie later meer.

♥ Guusje

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.