Rotterdam Love

“Ik hoef niet op vakantie want ik woon in Rotterdam.” Een tekst die ik vorig jaar op een kaartje tegen kwam en waar ik wel om moest lachen. Want hoewel ik het liefst de hele wereld wil zien, ben ik heel blij dat Rotterdam mijn thuishaven is. Tess ontdekte vorige week al hoe leuk het is. Het afgelopen jaar kwam Rotterdam aanbod in verschillende lijstjes: o.a. Rough Guides en de New York Times raadde Rotterdam aan als top city to visit voor 2015.

katendrecht

Aanraders die voorbij komen zijn natuurlijk de nieuwe Markthal, het gebouw de Rotterdam van de fenomenale Rem Koolhaas en een wandeling over de Erasmusbrug, waarbij je met mooi weer schitterend weer hebt. Ik deel vandaag met liefde mijn 5 insider tips voor een geslaagd weekend in Rotterdam.

Restaurant Lux
Al eerder wijdde ik op GL2T een blog aan mijn favoriete Italiaanse restaurant. Maar misschien heb je die gemist en ach, waar het hart vol van is.. Als je ’s avonds gaat dineren in Rotterdam dan moet je hier gewoon naar toe. Denk bij Italiaans nu even niet aan de standaard pizza’s of pastaatjes, maar echt bijzondere gerechten: de perfecte tarbotine, verse pasta met tonijnhart of mosselen met buikspek en citroen.

Fenix foodhallen
Die Markthal? Niet verder vertellen, maar die vind ik dus stiekem helemaal niet zo leuk. Het gebouw is bijzonder, maar de meeste kraampjes in de hal zijn niet zo mijn smaak.Veel leuker zijn de industriële Fenix Foodhallen op Katenrecht. Kleiner, met een paar Rotterdamse ondernemers waar je heerlijke boodschappen voor het weekend haalt. Of meteen met een kaasplankje gaat zitten. De omgeving van de Fenix hallen zijn ook leuk, met fijne koffie hotspot de Zeeuwse meisjes.

Fenix foodhallen

Sajoer
Ga je toch even kijken bij de Markthal? Achterin de hal vind je mijn favoriete zaakje: Sajoer. Hier haal je heerlijke verse slowjuices. Bestel de Shrek voor een goede dosis vitamines.

Pannekoekenstraat
Shopaholic? In de Pannekoekenstraat vind je de leukste originele winkeltjes zoals Louen, een zaakje waar ze mijn favoriete Scandinavische merken verkopen. Trek gekregen na het shoppen? Hier vind je ook Picknick en Pierre. Picknick is een fijn hipster zaakje met heerlijk ontbijt en lunch en Pierre is Frans geïnspireerd; hier slurp je oesters en drink je Champagne.

De DR
Dit is mijn leukste en geheimste tip. Bij De DR moet je zijn als je ziekjes bent en behoefte hebt aan bijzondere medicijnen. In de avonduren kun je terecht bij deze Speak Easy cocktailbar om van allerlei kwaaltjes af te komen. Je wordt gegarandeerd geholpen door de beste mixologists in town. Maar waar die nou zit? Check de website om een afspraak te maken.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.