Rondreis door Campania | Amalfi, Napels en Capri

Een van de mooiste plekken van Europa, zo staat de Amalfikust te boek. En terecht, want de dorpjes die je langs deze kustlijn in het zuidwesten van Italië tegenkomst zijn allemaal even sprookjesachtig. Tijdens een rondreis door Campania van 2 weken kwam ik langs de mooiste plekjes van deze provincie waar Amalfi onderdeel van uitmaakt.

#1 – Napels | Rondreis door Campania

Aangezien je voor deze trip vliegt op Napels kun je net zo goed een paar dagen in de stad blijven. De stad heeft een slecht imago van vuilnis en maffia, maar kent veel mooie oude straatjes, een prachtig uitzicht over het water en het is dé stad van de pizza. Wij aten de lekkerste bij La Notizia, top 3 beste van de stad volgens het hotel. Zoals het hoort bestel je een traditionele Margherita met een biertje en eet je voor bijna niks een heerlijke maaltijd.

Napels is ook een perfecte uitvalsbasis voor het beklimmen van de Vesuvius en een bezoek aan Pompeii. Het eerste heb ik overgeslagen (baby op de borst maakte het een vrij pittige klim;) maar Pompeii is een absolute aanrader.  Oh en hou je van wijn, dan liggen er ten noorden van Napels een aantal mooie wijngaarden, zoals Villa Matilda.

#2 – Sorrento | Rondreis door Campania

Vanuit Napels stap je in de haven op de veerboot naar de overkant van de baai. Daar vind je het schilderachtige Sorrento. Het stadje is mega toeristisch, maar buiten het seizoen (wij waren er in mei) nog prima te doen. Vanuit de hotels aan de rotsen heb je het mooiste uitzicht over de baai en de Vesuvius en de stad zelf is vol met mooie terrasjes. Ook hier aten we heerlijke pizza bij een Guinness book of Records genoteerde pizzabakker. Het restaurant ziet er niet uit en zit in de bioscoop maar de Margherita was fantastisch.

Grote tip is om vanuit Sorrento de heuvels in te rijden. Door de vulkaan is de grond hier zo vruchtbaar en kom je overal boerderijen tegen met de lekkerste tomaten en citroenen (limoncello anyone?). Wij bezochten bijvoorbeeld Fattoria Marecoccola, een familiebedrijf waar nog traditioneel limoncello wordt gemaakt. Hier eet je de lekkerste pasta met verse tomatensaus, brood met verse olijfolie en een heerlijk glaasje toe. Je kunt er ook overnachten in een van de kamers. Romantischer wordt het niet hoor…

#3 – Capri | Rondreis door Campania

Vanuit Sorrento stap je weer op een veerboot, dit keer richting Capri. Het beroemde eiland waar de grote sterren hun vakanties al decennia vieren. Veel mensen gaan voor een dagtripje en het kan er erg druk worden, maar blijf je slapen dan heb je ’s avonds en ’s ochtends het eiland voor je alleen (de laatste boot vertrekt al om 18.00). Je vindt er de mooiste strandtentjes, kunt met een stoeltjeslift naar het hoogste punt van het eiland en ook hier zijn de straatjes en pleintjes weer ongekend mooi.

Het eiland kent 2 dorpen en wij verbleven in Anacapri. Van daaruit wandel je met een eeuwenoude trap naar beneden naar een schattig restaurant waar je eet onder de citroenbomen, ristaurante Paolino Capri.

#4 – Ravello | Rondreis door Campania

De laatste veerboot brengt je vervolgens naar Amalfi, het dorpje waar dit deel van de kust naar vernoemt is. Alle dorpjes aan deze kust zijn onderdeel van het UNESCO werelderfgoed en de een is nog romantischer dan de ander. De beroemde route die langs alle dorpen gaat is slechts 50km lang maar kan je zo een paar uur zoet houden, aangezien je niet de enige bent op de weg…

De beroemdste dorpen zijn Amalfi en Positano, maar mijn tip is Ravello. Het bruiloftendorp van de kust bovenop een van de heuvels. Hier worden jaarlijks zo’n 400 huwelijken voltrokken en op het pleintje in het midden van het dorp zie je dan ook de een na de ander de prachtige kerktrappen afkomen. Vanuit Ravello lopen een aantal routes richting andere dorpen. Zo wandel je naar Amalfi via het schattige Atrani of de andere kant op naar Minori en de grotere Maiori. Het zijn een paar 1000 traptreden, maar het uitzicht is de moeite en het zweet waard…

In Ravello zelf moet je absoluut de klim naar Villa Cimbrone maken. Deze villa ligt op het topje van de berg en het uitzicht is onbeschrijflijk. Ga rond zonsondergang, drink een glas wijn in de tuin en geniet van de stilte.

Love,
Fiek

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.