Restaurants in Amsterdam: 3 x (op)nieuw TIP

In onze fijne hoofdstad Amsterdam is het ieder weekend weer raak; keuzestress over waar je nu weer gaat eten en drinken. Een enorm luxeprobleem, I know, maar hoe kies je nou uit de gigantische hoeveelheid leuke cafés, restaurants en bars dé plek waar je het weekend gaat inluiden? Het schijnt dat er gemiddeld drie nieuwe zaken per week worden geopend. Maar naast alle nieuwe tenten zijn er ook veel die er al langere tijd zitten en door de meesten alweer zijn vergeten. Het ‘been there, done that’ gehalte is namelijk hoog in Amsterdam. Maarja, wat wil je met zoveel keuze! Daarom ben ik de afgelopen maand bij drie restaurants geweest die al jaren op dezelfde plek zitten en onlangs verbouwd en vernieuwd zijn. Zeker dus de moeite waard om opnieuw te proberen! Waarom? Dat lees je hieronder.

Restaurants Amsterdam

AMSTERDAM – Restaurant Lieve. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Belgisch restaurant Lieve
Aan de Herengracht, in een prachtig grachtenpand, zit al 25 jaar Belgisch restaurant Lieve. Onlangs zijn ze uitgebreid en is de zaak in een nieuw jasje gestoken. Wij werden uitgenodigd om de drie eetbelevingen die het restaurant te bieden heeft te komen ervaren. Het eerste waar ik aan dacht toen ik de uitnodiging voorbij zag komen was Belgisch bier en bourgondisch tafelen. Dit is ook daadwerkelijk wat Lieve te bieden heeft. Het restaurant staat bekend om haar bier en spijs combinaties, met een enorme keuze uit de lekkerste Belgische speciaalbiertjes.

De verschillende belevingen hebben ieder een ander interieur en menu. Zo kun je in Belgisch Barok een tafel vol kleine gerechten bestellen, waaronder zalmwafels, gebakken ricotta (tip!) en pastrami. Hou je niet zo van delen en wel van lang tafelen, ga dan voor het Madame Champoepel viergangendiner. Daar tussenin heb je nog het driegangenmenu genaamd Mams Keukentafel waar je eet aan knus opgedekte tafels. Helemaal vol(daan) en een tikkeltje aangeschoten van al dat bier liepen we de deur uit. Wat een leuke ervaring! Lieve is extreem geschikt voor een grote bedrijfsborrel of etentjes met een groep vrienden. De ruime, gezellige opzet van deze zaak met de drie verschillende sferen biedt echt voor ieder wat wils. #aanrader

Restaurants Amsterdam

Oslo Beers
Op een toplocatie aan de Sloterkade zit Oslo Beers, voor Amsterdammers beter bekend als Caffe Oslo. Toen ik hier 6 jaar geleden om de hoek woonde was dit mijn ideale buurtcafe; heerlijk terras, goede wijnen, lekkere borrelhappen en altijd gezellig druk. Maar nadat ik was verhuisd heb ik mijn loyaliteit ook laten varen (sorry guys!). Afgelopen maand hoorde ik dat ze na een verbouwing heropend waren. Hoog tijd dus om een kijkje te gaan nemen!

De Amerikaanse touch van het menu in combinatie met de brede keuze aan speciaalbiertjes sprak me direct aan. Het industriele interieur maakt het een hele stoere, maar ook warme plek om te zitten. Omdat we niet konden kiezen uit de voorgerechten hebben we gewoon alles besteld; van steak tartare, carpaccio en gravad lax tot sweet ribs, chicken wings en oesters. Alles was heerlijk op smaak. Zeker de chicken wings waren goed pittig en mals, maar ook de spare ribs waren om je vingers bij af te likken (en dat zegt iemand die liever geen varkensvlees eet). Als hoofdgerecht kan je kiezen uit de lekkerste vleesgerechten bereid uit de Big Green Egg (LEKKER!), visgerechten, verschillende salades en natuurlijk de Mac & Cheese. Wij gingen voor de Surf & Turf en een gegrilde Dorade. Wederom een feest. Oslo Beers, I’ll be be back!

Restaurants Amsterdam

De Kroon
Tijdens mijn studententijd heb ik hier menige nacht tot in de late uurtjes dansend door gebracht. Nu was het tijd om samen met Manon terug te gaan en ons te laten verrassen. Op de een of andere manier ontwijken we vaak de toeristische pleinen. Bang om verzeild te raken in een ’tourist trap’ met slappe happen en hoofdpijnwijn. Een gemiste kans als je daardoor De Kroon over het hoofd ziet. Bij aankomst wordt je verwelkomd door een prachtige kroonluchter, de aankleding is charmant en het uitzicht over de slenterende mensen een fijne bijkomstigheid. Eigenlijk kom je hier voor het eten… zei ik eten? ik bedoelde de wijnen… of ehhmmm… toch die home made deserts? We kozen voor een proeverij van de Chef met bijpassende wijnen en boy oh boy hebben wij zitten genieten! Pieces of art op ons bord en goud in ons glas. En toen kwam het desert: cheesecake met een bijpassende passievrucht cocktail. Love at first sight! Wij weten het zeker, ook de liefde van een travel girl gaat door de maag *bloos*;)

“The best way to explore a city is through it’s restaurants”

Love,
Mares (& Vi)

 

 

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.