Restaurant Vicini | Rotterdam

City trippen maakt hongerig en dorstig. Dus toen ik samen met m’n vriendinnen een weekendje in Rotterdam was zochten we de fijnste restaurants uit voor de broodnodige culinaire pitstops. Om te uitgebreid te lunchen streken we neer in restaurant Vicini. Een heerlijke spot om op z’n Italiaans te genieten.

Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Huiskamergevoel
Restaurant Vicini is een ‘osteria’ zoals dat op z’n Italiaans heet. Een osteria is een buurtrestaurant, een soort van verlengstuk van je huiskamer. En dat omschrijft precies de sfeer in Vicini; ongedwongen. Een plek waar je zowel in een little black dress als in een zondagse uitbrak-outfit hartstikke welkom bent. De inrichting is gezellig druk, waarin alles op elkaar afgestemd is.

Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Italiaans genieten
Omdat het lunchtijd is en we niet zo’n zin hebben in een zware hap besluiten we geen pasta te nemen, maar gaan we voor wat lichts: de anti pasti. Dat blijkt letterlijk een food feestje op een bord te zijn! Verwennerij van risotto balletjes tot vitello tonnato. Daarna bestellen we de witlofsalade & een salade met groene asperges, mozzarella en een gepocheerd ei. Om toch ook iets warms binnen te krijgen nemen we er een schaaltje zoete aardappel frietjes bij. Van die grote dikke frites, yummy!

Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Restaurant Vicini Rotterdam ItaliaansLunchen zonder wijn kan natuurlijk echt niet, dus die laten we dan ook rijkelijk vloeien:) Ook echt absoluut een pluspunt van restaurant Vicini (en Italiaanse restaurants in het algemeen); de huiswijn is prima! Je hoeft dus helemaal geen wijnkenner te zijn om te kunnen genieten van wijn zoals wijn bedoelt is. En het mooie is dat je daarna gewoon een flesje mee naar huis kunt nemen uit de in house mini-supermarkt waar ze allerlei Italiaanse producten verkopen.

Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Waar
Restaurant Vicini vind je in Rotterdam in de wijk Kralingen aan de Korte Kade 63-69. Het is prima te bereiken met het OV (wij namen de metro) en ook voor je auto is er genoeg plek.

Reserveren
Vicini is een geliefde plek, dus als je zeker wil zijn van een plekje (vooral in het weekend) is het handig om te reserveren. Dat kan via de website of met een belletje naar 010 – 89 00 555.
Oh en ze doen ook aan take away!


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans Restaurant Vicini Rotterdam Italiaans

2 Reacties

  • Syl schreef:

    Hoi Manon, wat een heerlijk artikel. Vicini is idd een heerlijke plek. Wist je dat er ook een fantastisch leuke shop met fashion en art in de basement is?

    • Manon schreef:

      Dankjewel Syl:) Ja!! Die kelder is echt een soort van hidden gem. Ik heb er onwijs veel inspiratie opgedaan voor de inrichting van m’n nieuwe stulp:)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.