Restaurant Bosq | Den Hoorn, Texel

Lang voor onze trip naar Texel verheugen we ons al op de avond bij restaurant Bosq. Dineren in meerdere gangen, bijpassende wijnen en onze (hopelijk) slapende dochters naast ons, gelukkiger kun je ons niet maken. Eenmaal daar maakt Bosq die verwachtingen meer dan waar. Dit is echt een parel van een restaurant.

7 gangen | Restaurant Bosq

We zijn nogal een opvallende verschijning als we op zaterdagavond met alle kinderwagens het restaurant binnenstappen. Gelukkig is er rekening gehouden met onze entourage en krijgen we een heerlijk ruime plek toegewezen. We bestellen een glas bubbels om de avond in stijl te beginnen en krijgen daarbij alvast een fijne amuse geserveerd. Het menu bekijken kost weinig tijd. Onze ogen vallen meteen op de 7 gangen. Manon en Vi kiezen daarbij ook nog eens voor het bijpassende wijnarrangement. Ik moet hem helaas laten schieten, maar op de vraag of ik wel de 2 lekkerste glazen van het menu mag proberen wordt vol enthousiasme gereageerd.

Met kids | Restaurant Bosq

De gastvrouw is sowieso super enthousiast en na een kort vragenvuur van onze kant, blijkt de dame in kwestie mede-eigenaar. Ze vertelt dat ze het restaurant samen met haar man (de chef) runt en er blijkt een baby op komst… Terwijl zij honderduit over het bedrijf en hun passie voor goed eten vertelt, proberen wij op onze beurt te laten zien dat dineren met kids echt wel kan.

Alles is even lekker | Restaurant Bosq

De eerste gangen vinden ondertussen onze tafel. In de gerechten is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van al het mooist wat het “Ibiza van het noorden” te bieden heeft. Heerlijke bouillabaisse, ravioli met zeekraal en uiteraard het beroemde Texelse lamsvlees. Het afsluitende dessert staat hoog in de top 5 lekkerste toetjes ooit.

Na al dit lekkers nodigt de chef ons uit om een kijkje te nemen in de keuken. Nu heb ik dat eerder gedaan, maar nooit was de rondleiding zo uitgebreid al hier. Heel tof om te zien waar al dit lekkers bereid wordt. Als tijdens de tour de baby’s beginnen te sputteren is het tijd om in te pakken en ons naar het heerlijke huisje te verplaatsen. Wat een top avond!

Love,
Fiek

Voor meer culinaire tips op Texel kijk je hier en wil je weten wat je allemaal kunt doen op het eiland, kijk dan even hier.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.