Summer is coming | De 5 fijnste stranden van Nederland

De zon is er al, nu de warmte nog. En wat is er dan niet lekkerder dan je alvast te verlekkeren aan wat er nog komen gaat. Juist ja, de zomer dus! Want echt, dit jaar kan hij ons niet ontglippen. Daarom blik ik alvast vooruit, naar wat ons te wachten staat. En daar hoort natuurlijk een lijst met fijnste stranden van Nederland bij.

Wat een fijn strand precies is? 
Nou die plek waar je er ruimte genoeg is om een kuil te graven voor je handdoek (of voor jezelf) als je dat lekker vindt. Waar er voor ieder type strandfanaat een ander type strandtent (of beachclub, of beachbar, of zandhut) te vinden is met dito strandbedden (of lounge bedden, hangmatten) you name it. Die plek waar jij je voor een dag thuis mag voelen (ook als je kids, een hond of luidruchtige vriendinnen bij je hebt:). Op deze plekken vind je altijd wel iets dat bij jou past: Aloha!

IMG_0602

Scheveningen
Natuurlijk kan het fijnste stukje strand niet uit deze lijst ontbreken. Mijn geliefde voormalige woonplaats:) Dit is het populairste strand van het land. Reden temeer om goed te weten wat de Scheveningse hotspots zijn! Met haar nieuwe boulevard (ideaal om te skateboarden), de fijne strandtenten en de nieuwe food truck pier, hangt hier altijd een lekker sfeer. De vele strandtenten en surfshops zorgen er voor dat je hier het ultieme strandleven kan proeven. En wil je op de drukste dagen niet met alle toeristen om het zelfde stukje zand strijden, ga dan lekker naar het Zuiderstrand.

Fijnste-strand-van-Nederland

Brouwersdam (zuid)
Zeeland is natuurlijk een badplaatswalhalla. Misschien wel omdat de zon hier 140 uur meer schijnt dan in de rest van het land. Nu Domburg en Renesse definitief zijn overgenomen door de bierdrinkende druktemakers, zoek ik mijn heil liever op het zevende bouwwerk van de Deltawerken. De plek waar Concert at SEA ieder jaar gehouden wordt en dit jaar voor het eerst een World Cup Windsurfen tijdens het Boardsport festival DAM7. Waar je naar hartelust kunt watersporten bij het Zeil en Surf Centrum. Waar de strandclubs BewareBeach, ’t Gorsje en in een kite gedesignde Natural High altijd voor je klaar staan. Hou je, net als ik van actie, dan kun je hier je lol op. echt!

Fijnste-stranden-van-Nederland4

Bloemendaal / Zandvoort
Het strand voor de hipper-de-pips:) Toen ik nog in Amsterdam woonde kwam ik hier graag voor een goed zomerfeestje. Toch werd het zo’n begrip dat de authenticiteit verloren ging. Nu de grootste hype is overgewaaid en Bloemendaal weer met beide beentjes op de grond staat, verdient deze toch plek het voordeel van de twijfel. Wil je met je stilletto’s of je havaianas feesten tot zonsopgang, hou dan de eventkalender van Woodstock, De republiek, en Bloomingdale in de gaten. En gaat het Bloemendaalse feestgedruis je echt te ver, dan scoor je zeker op Zandvoort. Volgens mij is Ubuntu ook deze zomer de place to be!

Fijnste-stranden-van-Nederland2
Texel
Oke, het kost misschien wat moeite om er te komen maar dan heb je ook wat:) Dit eiland heeft voor iedere strandliefhebber wat wils. Beachclubs genoeg, activiteiten te over en heerlijke festivals zoals Oerol. Dit is de plek waar ik mezelf ooit uit een vliegtuig stortte om de overwinning vervolgens met een alcoholische versnapering aan het strand te vieren. Ideaal voor een weekendje weg met vrienden!

Fijnste stranden van Nederland

Amsterdamse stranden
Amsterdam ligt dan misschien niet aan de zee, er zijn wel degelijk stranden. Neem Roest, Blijburg of de stranden in Noord. Twee plekken die ook de ‘beachclub vibe’ hebben zijn Hanneke’s Boom en Pllek. Allemaal te bereiken met boot, auto of met de fiets. Een stukje strand in de city. I love it!

Waar hang jij het liefst uit op een zomerse dag?


Vi

 Fijnste stranden van Nederland

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.