LOT | Den Haag

lot_tess

Koffie drinken en kletsen met vriendinnen, ik ben er dol op! Met een kleintje erbij is dat toch anders. Mijn koffie is vaak al koud voordat ik er slok van heb kunnen nemen, niks op de menukaart voor de kleintjes en ik mis de clou van het gesprek omdat Ode vrolijk door de hele zaak rent. Tot nu, want ik heb een hippe en fijne plek gevonden waar iedereen een relaxte playdate kan hebben. LOT in Den Haag. Bonus: ze schenken ook nog eens heerlijke koffie (en babyccino) en hebben echt goede broodjes.

#What to expect?
Het Valkenboskwartier is niet bij mij om de hoek maar voor LOT fiets ik graag om. Marieke en Roel opende begin dit jaar. Vernoemd naar hun dochter Lot. Na jarenlange horecaervaring maakte ze hun droom waar: een plek waar je lekker, gezond en verantwoord kan eten. En dat is gelukt! Alles wat op de menukaart staat klinkt goed en voor de kleintjes kan je een boterham bestellen met huisgemaakte hazelnootchoco-pasta of pindakaas.

lot_interieur

De zaak is heerlijk licht en super hip. Het interieur is strak, Eames stoelen, gloeilampjes boven de tafels. De vintage items: leren bank, vitrinekast, houten kistjes zijn mooi!  De kids kunnen zich prima vermaken in de ruim opgezette speelruimte met speelgoed, boekjes en een krijtbord.

lot_speelhoek

# What to order?
Een cappuccino van Golden Coffee Box met sojamelk, Numi thee of vlierbloesem limonade? Van deze keuzes word ik blij. Ook op de lunchkaart vind je bijzondere smaken. Roel maakt elke dag de lekkerste verse (vaak biologische) gerechten. Begin je dag goed met overnight oatmeal, frambozencoulis, vers fruit en amandel crumble. Dan is het opeens niet meer zo erg dat je vroeg op moet. Lunch met een quinoa salade met perzik, geitenkaas en walnoten, een gado gado salade of bestel een van de rijk belegde boterhammen van Handgemaakt Brood.

lot_eten

#Where?
LOT is van dinsdag t/m zondag 08.00 tot 18:00 uur open. (Valkenboskwartier)Thomsonlaan 100A, 2565 JG, Den Haag *26 juli t/m 10 augustus is Lot met vakantie.


Tess