Peru | Inca mysteries

Kicken als je met hoge verwachtingen op reis gaat en de werkelijkheid nog beter blijkt te zijn. Peru heeft echt in alle opzichten m’n verwachtingen overtroffen. Het indrukwekkend rauwe Andes gebergte, de Carribean vibe van Lima, luxueuze hotels, de stad Cuzco op 3.360 meter hoogte en de jungle van de Amazone. Alles ademt cultuur en mysterie. Om nog maar te zwijgen over het bizar goede culinaire niveau. Wat heb ik goddelijk gegeten!

GirlsLove2Travel Cuzco

Peru is compleet anders dan de landen waar ik tot nog toe geweest ben. Het is echt waanzinnig mooi en heeft alles; beach, bergen, city en jungle. Zelfs mijn grote liefde voor tropische bestemmingen heeft het naar de achtergrond verdreven. Nog veel vaker wil ik op het dak van de wereld staan, omringd door niks anders dan de natuur in al haar puurheid. Ik heb teveel avonturen beleefd om alles in een keer te vertellen, dus vandaag neem ik je mee naar de Andes. Reis mee in de voetsporen van één van de meest ingenieuze beschavingen ooit: de Inca’s.

The sacret valley of the Inca’s
De sacret valley is een gigantische vallei in het Andes gebergte die bezaaid is met Inca ruïnes, waarvan de verlaten stad Machu Picchu de bekendste is. De uitvalsbasis voor de vallei is de Inca hoofdstad Cuzco. Bij deze ruïnes ben ik geweest:

GirlsLove2Travel Moray2
 # De terrassen van Moray
De weg naar Moray is een hobbelig off-road avontuur. Licht in m’n hoofd en met zwabberende benen maakt m’n lichaam kennis met het zuurstoftekort op grote hoogte zodra ik de bus uitstap. Het wijdse landschap lijkt een prachtig schilderij. De grond is gemêleerd geel, bruin en oranje/rood met op de achtergrond de imposante bergen van de Andes en een diep blauwe lucht. Het is rauw en ontroerend tegelijk. Alsof de wereld hier begonnen is.

GirlsLove2Travel Moray1

Een klein stukje verderop liggen in drie immens grote ‘kraters’ de landbouwlaboratoria van de Inca’s. De laboratoria zijn in terrasvorm aangelegd, zoals je dat bij rijstvelden ziet. De oplopende cirkels vormen door de verschillen in hoogte diverse microklimaten. Tussen het onderste en bovenste terras zit een temperatuurverschil van 15 graden! De zonnestralen maken het mystieke plaatje compleet.

GirlsLove2Travel Maras1

De zoutbaden van Maras
Niet ver van Moray ligt het dorp Maras. De bezienswaardigheid van Maras zijn de ruim 3.000 zoutmijnen, oftwel zoutbaden. Vanaf een afstand lijken de baden een schattig wit smurfendorpje dat ingeklemd tussen de bergen ligt. Ooit was hier de zee, waardoor het water enorm zout is. De baden worden via kleine kanalen gevuld met water uit de bergen. Vervolgens verdampt de zon het water en blijft het zout over. De Inca’s gebruikten het zout voor het conserveren van hun voedsel. Tegenwoordig gebruiken de locals de baden nog steeds, maar vooral voor de verkoop van zout.

GirlsLove2Travel Machu Picchu11

# De verlaten stad: Machu Picchu
Kortademig en met m’n hart in een hoge versnelling loop ik het steile pad naar boven. Het regent lichtjes en plukken wolken hangen tussen de hoge bergen. Ineens doemt de stad voor me op: Machu Picchu. Sprakeloos… Ik wist dat het indrukwekkend zou zijn, maar zo intens had ik het niet verwacht. Als ik m’n ogen sluit komt de stad in gedachten letterlijk tot leven. Het is een wereldwonder gemaakt door mensenhanden. Wat een kunst om op deze onherbergzame plek een stad te bouwen. Diep respect. Na uren rondstruinen door de stad kijk ik nog een laatste keer over m’n schouder voordat ik het pad terug naar beneden loop. Soaking up the view. Feeling blessed.
Tip: ga niet zonder gids de stad in. Hij zal je alle geheimen verklappen en je nog verder meenemen in de mystieke wereld van de Inca’s.

GirlsLove2Travel Hiram Bingham
How to get to Machu Picchu?
Als je genoeg tijd hebt is het fantastisch om in 3 á 4 dagen de Inca trail te lopen. Heb je goed gespaard? Dan MOET je echt met de luxueuze Hiram Bingham trein gaan. Zodra je het treinstel binnenstapt waan je jezelf in de twintigste eeuw. Glimmend houten meubilair, goudkleurige lampen, wit linnen op de keurig gedekte tafels, obers strak in het pak inclusief hun mooiste glimlach en een uitzicht to-die-for! Met een pisco sour in m’n hand sta ik op het observation dek te genieten van de live muziek en het schitterende landschap dat aan me voorbij trekt. Een droom die werkelijkheid is geworden… Oké, goedkoop is het niet, maar dit is een once-in-a-lifetime experience. #YOLO

GirlsLove2Travel Sacsayhuaman1

 # Sacsayhuaman
Voordat ik the secrat valley achter me laat en in het vliegtuig stap naar de jungle van de Amazone breng ik een bezoek aan Sacsayhuaman. Dit tempelcomplex torent hoog boven Cuzco uit. De zon schijnt uitbundig en de vlaktes om het imposante complex heen stralen een serene rust uit. Het complex bestaat uit reusachtige rotsblokken. Net als bij de andere Inca ruïnes blijft het een raadsel hoe ze het voor mekaar gekregen hebben om zo’n ingenieus bouwwerk neer te zetten. Er zijn verschillende theorieen over, maar feit blijft dat zelfs in onze moderne tijd het nog een hels karwei zou zijn.

Hieronder vind je nog meer foto’s. En als ik je dan nog geen overdosis heb bezorgd check dan ook de foto’s hier en hier :)

 
Manon 

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

# Moray

GirlsLove2Travel Moray4 GirlsLove2Travel Moray5 GirlsLove2Travel Moray6 GirlsLove2Travel Moray7

# Maras

GirlsLove2Travel Maras2GirlsLove2Travel Maras4GirlsLove2Travel Maras3

# Machu Picchu

GirlsLove2Travel Machu Picchu14GirlsLove2Travel Machu Picchu13GirlsLove2Travel Machu Picchu2 GirlsLove2Travel Machu Picchu3GirlsLove2Travel Machu Picchu12GirlsLove2Travel Machu Picchu5 GirlsLove2Travel Machu Picchu9

 # Sacsayhuaman

GirlsLove2Travel Sacsayhuaman2 GirlsLove2Travel Sacsayhuaman3

17 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.