Hoe vind je het perfecte hostel

Om even terug te komen op mijn post van vanmorgen. Ik ben dus niet zo’n grote fan van hostels omdat in mijn beleving dat altijd gepaard gaat met vieze dingen. Zo denk ik meteen aan kakkerlakken, vieze mannen en gestolen spullen. En dat terwijl ik echt wel beter weet. En ook uit ervaring weet dat het heus niet zo dramatisch hoeft te zijn. Met een beetje research kom je een heel eind: Zo vind je het perfecte hostel

Leeftijd | Vind het perfecte hostel
En dan bedoel ik niet de leeftijd van de gasten, maar die van het hostel. Er komen steeds meer hypermoderne pareltjes bij. Die zijn (of ogen) net wat schoner en geven je niet meteen het gevoel dat je nummer 638290 bent die op het bovenste stapelbed in slaap valt.

Gezamenlijke ruimte | Vind het perfecte hostel
In een hostel slaap je toch vaak omdat het zo’n geweldige plek is om mensen te ontmoeten. Dan is het wel een beetje sneu als er naast je slaapplek weinig te beleven is. Kijk dus van te voren of het hostel een beetje gezellige ruimte heeft. Zoals die bar in de Generator.

Genarator hostel2

Reviews | Vind het perfecte hostel
Ga je met je backpack op de bonnefooi op pad, dan zijn reviews je beste vriend. Check voordat je iets vastlegt even wat voorgangers te zeggen hebben. Natuurlijk zitten daar altijd een paar zeurpieten tussen, maar als je een beetje kritisch en realistisch bent aangelegd geven sites als tripadvisor je een heel goed beeld. Check ook gelijk even de foto’s. Geen beter beeld dan dat!

Kluisjes | Vind het perfecte hostel
Het was dan misschien geen hostel, maar ons hotel in Berlijn had geen kluisjes en dat resulteerde in 2 gestolen laptops. Sindsdien ben ik wat kritischer geworden. Zijn er geen kluisjes dan ben ik bij voorbaat geen fan. Zeker als je een kamer deelt met onbekenden. Zorg trouwens wel dat je altijd zelf een slotje bij je hebt. Veel hostels hebben lades op de kamer met een lusje voor een hangslot. Die kun je daar huren, maar het scheelt toch weer geld als je je eigen meeneemt.

Check de kamer | Vind het perfecte hostel
Mocht je nou op het punt staan je overnachting vast te leggen, maar toch nog even twijfelen. Vraag dan gewoon of je de kamer mag zien. Dat is absoluut geen rare vraag. Zo weet je namelijk meteen of de foto’s kloppen, of de kluisjes echt aanwezig zijn en of het aan je verwachtingen voldoet.

Ik kom dan misschien over als een klein verwend nest (ik ontken niets), zo af en toe zijn hostels gewoon het allerleukste. Je ontmoet vrijwel meteen nieuwe mensen en zeker wanneer je alleen reist is het dé way to go. Wat zijn jouw ultieme tips?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

  • Leoni schreef:

    Ik ben helemaal fan van dorms in hostels. Ik heb er mensen ontmoet waar ik nog steeds contact mee heb. Ook heb ik mensen ontmoet waar ik een paar dagen mee heb gereisd. Toen ik in Azië was, heb ik de eerste 2 maanden in eigen kamers geslapen. Toen heb ik nauwelijks mensen ontmoet. Mijn laatste maand sliep ik in dorms en toen heb ik veel leuke mensen ontmoet.

    • Fieke schreef:

      Kan ik me helemaal voorstellen Leoni. Het is toch een kleine drempel die je over moet, maar uiteindelijk is het juist de ervaring! x

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.