Part two of a Namibian adventure

Dan nu het tweede deel van mijn trip (hier deel één). Ik heb echt geprobeerd om het zo kort mogelijk samen te vatten, maar zie dat ik hopeloos heb gefaald. Het was gewoon zo mooi en ik wil je dat heel graag vertellen… En ja, daar zijn al die woorden voor nodig;) So goodluck to you… Plaatjes kijken mag natuurlijk ook gewoon! Finally some water
Na onze tijd in de Sossusvlei vliegen we door naar het noordelijkste puntje. Tussen Namibië en Angola loopt een rivier die de twee landen scheidt. Wij zitten precies aan die rivier. Eindelijk stromend water na al die tijd in de desert. De lange reis er naartoe voert ons langs de kust van Namibië, waar in het verleden veel schepen gestrand zijn. Het resultaat is nog steeds zichtbaar. Ook vliegen we over een stad, Swakopmund, de eerste stad die we zien. Er wonen hier toch echt mensen;)

IMG_3285

Green
Aan de rivier ligt ons 3e kamp. Tot onze verbazing is het land echter minstens net zo droog en dor als het zuiden. Niets groen, maar zand, bergen, dodelijke cactussen en een enkele pluk gras. Tot we aankomen bij ons kamp… Langs de rivier is een strook van 10M groene bomen, riet en leven. Wat een contrast!

The simple life
In dit gebied wonen de Himba’s. Een nomadenstam die nog precies zo leeft als honderden jaren geleden. Geen moeilijke technologieën, belastingen en geldstress. Alleen koeien, de rivier en elkaar. Kinderen kunnen zich dagen vermaken met een steen. Onze gids gaat met ons op bezoek bij zo’n stam. En eerlijk gezegd, ik vind het verschrikkelijk. Aapjes kijken, maar nu zijn het mensen. Mensen net als jij en ik. Totaal ongemakkelijk. Het was indrukwekkend om te zien hoe ze leven, maar ik heb maar 1 foto voor je. Daarna was ik klaar met foto’s maken. We hebben nog even een balletje getrapt met de kinderen (de taal van de bal spreekt eigenlijk iedereen) en zijn met een paar handgemaakte armbandjes weer vertrokken.

IMG_3277

Best Namibian morning
Mijn mooiste ochtend ervaar ik ook in dit kamp. We gaan weer quadrijden. De gids vertelt ons dat hij wil proberen of we de waterval kunnen halen. Deze ligt achter een enorm duingebied met stijle afdalingen. Het is dus even kijken hoe goed we vooruit komen… Die uitdaging gaan we natuurlijk graag aan;) De duinen zijn zo mooi. Door de wind zijn alle voorgaande sporen gewist en lijkt het net alsof we als ware pioniers het landschap aan het ontdekken zijn. We schieten bergen op en af en ik geniet met volle teugen. Als we de waterval bereiken valt m’n mond bijna open, zo mooi is het. Achteraf vertelt de gids ons dat het niet vaak voorkomt dat ie de waterval haalt. En al helemaal niet in zo’n tempo. Loved it!

Safari
Na het hoge noorden vliegen we weer verder. Op naar de wilde dieren, a.k.a. safari time! In Kenia heb ik van de Big 5 de olifant, de leeuw, de luipaard en de buffel gespot. Ik mis dus nog de neushoorn. Al op onze eerste drive staat ook dit geweldig mooie dier op m’n lijstje. Voor mij is dit de enige overgebleven dino op aarde, wat jij?

dsc_1031

Roaring through the night
Ons kamp ligt midden in een natuurgebied met op 5M afstand een waterhol en zonder hek om ons te beschermen. Het is dus een grote wilde dieren ontmoetingsplek en leeuwen brengen regelmatig ’s nachts een bezoekje. Je wordt dan ook, zodra de zon onder is, met een enorm geweer naar je kamer begeleidt. Dat dit hoognodig is wordt de 2e nacht meer dan duidelijk. Om 1 uur ga ik een keer naar het toilet en nog geen halfuur later begint het. Drie leeuwen loopt rond in ons kamp en brullen de hele boel bij elkaar. Pas om 6 uur houden ze op. En dan durf ik op te staan en uit het raam te kijken. Drie enorme mannetjesleeuwen lopen net van ons weg. Welcome to the wild! Blijkbaar waren deze mannetjes uit op het territorium van 2 andere leeuwen…

IMG_3371

Namibië is misschien wel de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. Het is geen wit strand met azuurblauwe zee. Geen historische stad met prachtige gebouwen. Nee, het is natuur zoals natuur hoort te zijn. Elke plek lijkt een schilderij. Ondanks de droogte is er zoveel leven. Van beesten, van planten, maar ook van mensen. Allemaal passen ze zich op een ongelooflijke manier aan aan de natuur. Niet andersom. Bomen met wortels die 60M de grond in gaan op zoek naar water. Een gemsbok die zijn vocht haalt uit kleine sappige besjes. En mensen… Mensen die gewoon leven met wat ze in hun omgeving vinden. Namibië, you rock!

Check hieronder de foto’s:)

♥ Fiek

DSC_0678 DSC_0695 DSC_0895 DSC_0722 DSC_0724 DSC_0739 DSC_0749 DSC_0780 DSC_0835 DSC_0856 DSC_0875 DSC_0902 DSC_0910 DSC_0936 DSC_0948 DSC_0954 DSC_0966 DSC_0977 DSC_0987 DSC_1004 DSC_1019 DSC_1038 DSC_1052 IMG_3299 IMG_3339 IMG_3375

9 Reacties

 • Sanne schreef:

  Hey Fieke,
  Wat een geweldig verhaal met al even geweldige foto’s! Heb je alles zelf uitgezocht of ben je met een organisatie gegaan?

  • Fieke schreef:

   Hi Sanne,

   We hebben zelf vooraf een aantal plekken uitgezocht. Dus alles lag vast eigenlijk:) Maar ik ben genoeg mensen tegen gekomen die met een auto rondreden! X

 • Joëlle schreef:

  Prachtige foto’s! Namibië staat hoog op mijn bucket list. Hadden jullie vooraf alles uitgestippeld? Aan wat voor prijzen moet ik denken voor een simpele overnachting of een hoofdgerecht in een eenvoudig restaurant eten, is het vergelijkbaar met Zuid-Afrika?

  • Fieke schreef:

   Het is echt een geweldig land! Je kan het ook zo duur of goedkoop maken als je wil. Wij vlogen veel, maar als je een auto huurt ben je bijvoorbeeld een stuk goedkoper uit. Verder zijn de prijzen ong vergelijkbaar met ZA. De munteenheid heeft ook dezelfde waarde en ze accepteren ook de Rand. Heb je plannen?

 • Lonneke schreef:

  En ineens staat Namibie op m’n bucket list ;-)

 • Sanne schreef:

  Leuk zeg! Zou je misschien wat slaapplekken/routes willen delen? Het ziet er allemaal prachtig uit op de foto’s en als Afrika-gek staat Namibië hoog op m’n lijstje :)

 • Mandy schreef:

  Dit is echt waaaaaaanzinnig mooi… Thanks for sharing!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.