Part one of a Namibian adventure

Namibië. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Heb alleen de plaatjes en verhalen op internet gezien. Iedereen was het er unaniem over eens. Het is een geweldig land. Een Bucket list ding. En dus vertrokken we naar Afrika. Alweer;)

Interesting first day…
De eerste dagen brengen we door in een reservaat genaamd Wolvendans. We vliegen er vanaf de hoofdstad Windhoek naartoe in een heeeeel klein vliegtuigje. Alleen wij 2en en de piloot waren aan boord. Zoals je misschien weet ben ik geen held in de lucht en ik zag hier dan ook lekker tegenop. En dan… De olie raakt op de een of andere manier oververhit, de moter begint raar te doen en er gaat een alarm af. Stress in de tent. Gelukkig weet de piloot het vliegtuigje op een verlaten airstrip aan de grond te krijgen, waarna hij 3 km moet lopen naar de dichtstbijzijnde lodge. Uiteindelijk komt er een ander vliegtuigje om ons naar de bestemming te brengen. Top eerste dag dus;) We hebben het overleefd…

Middle of nowhere
Eenmaal aangekomen in ons kamp blijken we de enige gasten te zijn. Van de 4 tenten is alleen die van ons bezet. Het uitzicht… Ik kan het geen recht doen met woorden. Echt onbeschrijflijk! Deze plek is letterlijk in de middle of nowhere. Het eerstvolgende kamp bevindt zich op 45 km. Onze super enthousiaste gids Rudy neemt ons de komende 3 dagen mee door het gebied. Het landschap bestaat uit enorme vlaktes, bergen van stenen die los lijken te liggen en knaloranje zandduinen en overal komen we gemsbokken en springbokken tegen. Af en toe een aardwolf of een jakhals. Ik maak alleen maar foto’s. Voor elke zonsondergang rijden we naar een mooi plekje en genieten we van het uitzicht met een wijntje. En ’s avonds bereid de kok het allerlekkerste eten. Vervolgens kijken we naar de sterren in de officieel donkerste lucht ter wereld. Ik ben verliefd.

Dessert and dunes
Na drie nachten is het tijd voor een nieuwe plek. We worden met een 4×4 vervoerd over de zandwegen.Compleet door elkaar geschut komen we aan;) Het tweede kamp ligt aan de voet van een enorm uitgestrekt duingebied. De duinen zijn hier niet te vergelijken met Wolvendans. Het zijn echt units met Big Daddy als klapper met zijn 300m. Het kamp waar we verblijven is iets groter en het directe uitzicht wat minder door de enorme droogte van de woestijn. Langs het kamp loopt een droge rivier die al 3 jaar niet heeft gestroomd… De zonsondergang is hier misschien nog wel mooier! En ons programma is lekker vol.

We beginnen onze eerste volle dag met een ballonvaart over het gebied. WAUW. Zonsopgang vanuit de lucht, wat een ervaring! De volgende dag beklimmen we duinen, wandelen we naar afgelegen gebieden en zien we een totaal afgestorven vallei met eeuwenoude dode bomen. En dat allemaal voor 10 uur ’s ochtends. Uitslapen zit er niet in;) Aan het einde van de dag stappen we op een quad en scheuren we door de rivierbedding. En dan zit ook de tijd in de woestijn er weer op.

Ancient history
Alles wat we zien is honderden miljoenen jaren oud. We lopen op een eeuwenoud meer. Ergens in een hele verre geschiedenis was deze woestijn juist vol met water. Van een afstand zien we platte bergen liggen, zoals de tafelberg. Die bergen waren vroeger de grens met de oceaan. Op dezelfde hoogte dus… Het is zo groots dat het eigenlijk niet te bevatten is. De duinen zijn jong in de geschiedenis van Namibië. ‘Slechts’ 3 tot 5 miljoen jaar.

De tweede week van m’n trip volgt vrijdag. We zijn naar het noorden afgereisd en gaan op zoek naar de big 5! Check hieronder alle foto’s:)


Fiek

 DSC_0196

DSC_0029

DSC_0071

DSC_0108

DSC_0118

DSC_0165

DSC_0246

 

DSC_0264

DSC_0336

DSC_0372

DSC_0385

DSC_0445

DSC_0473

DSC_0481

DSC_0535

DSC_0564

DSC_0581

DSC_0592

DSC_0633

DSC_0651

Schermafbeelding 2014-06-02 om 13.02.12DSC_0662

12 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.