Parijs | tips van locals

Ik ben gezegend met lieve vrienden die in het buitenland wonen. Niks is leuker dan om door hun op sleeptouw genomen te worden naar hun lievelingsplekken. Dat zijn altijd de beste citytrips. Door tips van locals kom je op plekken die je als toerist niet zo snel ontdekt. Vorige maand gingen mijn lief en ik een weekend naar Parijs om onze dierbare vriend Luiz op te zoeken.

Parijs tips van locals
Naar Parijs met de Thalys
Normaal pakken we altijd de auto, maar daar hadden we deze keer geen zin in. Het is toch altijd een gedoe met files enzo. Dus we hadden tickets voor de Thalys. First class tickets. Dat betekent; heel comfortabel reizen met gratis wifi, eten, drinken en stoelen waar je heerlijk in wegzakt. Sit back and relax dus. M’n lief en ik hadden allebei nog wat werk te doen, maar hé we gaan naar Parijs dus zonder enige schaamte trokken we ’s ochtends om 11 al een flesje sauvignon blanc open:)Parijs tips van locals
Ik kan niet anders zeggen dan dat we genoten hebben van de reis. Een beetje werken met een wijntje terwijl het landschap met 300 km. per aan ons voorbij trok. Echt helemaal niks mis mee. Na een kleine 3,5 uur treinen stappen uit op station Gare du Nord en eenmaal buiten kietelen de Franse zonnestralen m’n gezicht. Paris I’ve missed you! It’s good so to be back:)

Parijs | tips van locals
De vorige keer dat we in Parijs waren hebben we nog in een hotel geslapen, maar nu was het appartement van Luiz klaar en konden we gezellig bij hem tukken. Hij woont in een statig pand met front row uitzicht op prachtige Sainte Trinité kerk. Echt een geweldige plek. Sinds een jaar is Parijs zijn home town en hij weet inmiddels al heel wat leuke plekken te vinden. Ik heb er een paar toffe voor je uitgepikt.

Parijs tips van locals
2Eat | Maison Pradier
Taartjes in alle soorten en maten. Macarons in zoete kleurtjes. Frisse lunchsalades. Smoothies. En verse dampende koffie en thee. Alles wat een foodie gelukkig maakt:) Maison Pardier is de ideale plek voor een pitstop vol met verwennerij.

2Shop | Monster Melodies
Deze winkel is een walhalla voor liefhebbers van analoge muziek. De lp’s liggen tot aan het plafond gestapeld, vintage platenspelers en boxen in alle hoeken en gaten. Het is al een kleine winkel en doordat het zo vol staat kun je er serieus bijna niet meer lopen. Door een het rondsnuffelen hier zijn m’n lief en ik helemaal om. Als we straks gaan verhuizen naar ons nieuwe stulp gaan we ook weer voor analoge muziek!

Parijs tips van locals
2Eat | Al la Place St. Georges
Een bezoek aan Parijs zonder steak tartare kan natuurlijk echt niet. En dus heb ik dat ook niet gedaan:) Zittend in het december zonnetje met een glaasje wijn was het hier puur genieten. De gerechten op de menukaart zijn simpel, maar verrukkelijk. Een beetje volgens het less is more principe. Daar hou ik van:)

2Shop | Citadium
Ik ben even kwijt hoeveel verdiepingen het zijn, maar Citadium is een warenhuis dat alleen maar streetwear verkoopt. Totaal andere koek dan het sjieke en vooral door busladingen toeristen overspoelde Galleries LaFayette. Allerlei toffe merken hebben er hun eigen in-store shop en je kunt er zelfs voor een skateboards enzo terecht. Nieuw paar Nike air max…check:)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.