Op uitwisseling in Zweden

lin ijshotel

 

Een tijdje in het buitenland doorbrengen, een andere cultuur leren kennen en een nieuwe taal leren. Wie wil dat nou niet? In mijn leven deed ik dit drie keer en steeds op een andere manier. In deel één van deze miniserie neem ik je mee naar mijn uitwisseling in Zweden.

Zweden klinkt misschien niet als het meest exotische land om op uitwisseling naar toe te gaan, maar mijn enige voorwaarde aan het land van bestemming was dat ik er nog nooit eerder was geweest. Zes maanden vertrok ik naar het hoge noorden om aan de Orebo universiteit te studeren. En dat was fantastisch.

Spannend vond ik het zeker, zes maanden zonder mijn familie en vriend, maar al mijn zorgen vooraf waren voor niets. Op uitwisseling kom je met heel veel internationale studenten in hetzelfde schuitje. Een vreemde stad en niemand kent elkaar. Contacten worden dus razendsnel gelegd en al snel maak je vrienden voor het leven.

Orebro is een heel gezellig universiteitstadje. Doordeweeks studeerde ik hard en sprak ik ’s middags af met mijn nieuwe internationale vrienden voor de fika. Een goed Zweeds gebruik dat koffie met iets lekkers betekent. In de weekenden was het tijd om te snowboarden of mee te gaan op de reisjes die door de international office werden georganiseerd.

Naast het volgen van Zweeds les heb ik dus veel van de rest van Scandinavië (en ver daarbuiten) kunnen ontdekken. Van Stockholm tot Oslo en van Zweeds Lapland tot St Petersburg. Kijk je mee?

Zweeds Lapland

Bushalte orebro Snowboarden Ijscave Orebro universieit

Erasmus Exchange
De kou went, net als iedere dag glibberend door de sneeuw je weg naar college vinden. Tijdens mijn uitwisseling heb ik herinneringen voor het leven gemaakt en met een glimlach kijk ik naar mijn foto’s. Het noorderlicht spotten in Lapland, op stap gaan in St Petersburg en gewoon de dagelijkse dingen doen maar dan in Zweden. De weg vinden in een nieuwe supermarkt, het ijshotel bezoeken en Zweedse zinnetjes gebruiken.

Ook op uitwisseling? Check bij je Hogeschool of universiteit of ze een Erasmus uitwisselingsprogramma aanbieden. Ik kan het iedereen aanraden.

Ben jij ook op uitwisseling geweest?


Lin

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.