Nosh and Chow | Stockholm

img_9046

Het klinkt misschien wat vreemd, maar als ik denk aan een stedentrip, denk ik eigenlijk gelijk aan eten. Lekker eten wel te verstaan. Nog voor dat de reis goed en wel geboekt is begint de zoektocht naar de pareltjes onder de restaurants. Dat was niet anders toen ik afgelopen zomer een weekendje naar Stockholm vertrok. Met de inbreng van medereiziger en geboren en getogen Stockholmer Caro was de keus snel gemaakt. Nosh and Chow, een super hip restaurant met echte huiskamer gezelligheid in het hart van de stad. En laat het nou ook nog eens heerlijk smaken.

What to order
Het voorgerecht smaakt geweldig. De mozzarella wordt niet standaard geserveerd met tomaat, maar met allerlei verschillende groente, zoals asperges, biet en ui. Een groot feest in m’n mond en dus zeker een aanrader. Vervolgens kies ik voor een traditionele hamburger. Als een gerecht de naam van het restaurant draagt kan het niet anders dan goed zijn. De Nosh and Chow burger voldoet in ieder geval aan dat idee. Een knapperig broodje met malse burger en -niet onbelangrijk- fijne vette frieten. Ook de paté is geweldig trouwens, dus mocht je twijfelen…

IMG_9049IMG_9044

What to expect
Nosh and Chow is een echt Stockholms feestje. Iedereen is mooi, goed gekleed en geniet van het lekkers. Ondanks dat het restaurant vrij groot is heeft het echt een knus gevoel. Kleine hoekjes, meerdere kamers, een grote bar en het gedimde licht zorgen daarvoor. Veel mensen hangen aan de bar voor een drankje terwijl ze wachten op hun tafel en door het hele restaurant gaat een gezellig geklets. Boven het restaurant bevindt zich overigens de grootste verrassing. Onderweg naar het toilet zagen we allerlei mensen de trap opgaan langs een portier. Dat moest natuurlijk onderzocht worden en na een kort gesprek met de beste man kwamen we erachter dat 2 trappen verderop een bar verstopt zat. Na het eten hebben we daar meteen een kijkje genomen. Wat een vette plek! Een rooftop terrace met een geweldige bar vol met rasechte hipsters. Je snapt, ik voelde me helemaal thuis;)

In Stockholm en zin in een feestelijke avond eten? This is the place to be!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

We zijn genomineerd voor de VIVA400!
Super lief als je op ons stemt:) Dat kan t/m 2 november via deze link
En onder de stemmers verloten ze een Renault Twingo, so go for it!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.