ENGELAND | Must see: Noord Oost Engeland

april 2016

Hoe komt het toch dat je op reis altijd zoveel mogelijk wil zien, terwijl je thuis steeds weer op dezelfde vertrouwde plekjes eindigt? Al anderhalf jaar woon ik in Newcastle en nog steeds heb ik van Noord-Oost Engeland bar weinig gezien. Terwijl er echt veel te zien is. Van eeuwenoude kastelen, waarvan sommige terugkomen in m’n lievelingsfilms van Harry Potter, tot de mooiste stranden en schattige middeleeuwse dorpen. Dit weekend ging ik dan ook braaf op pad en ik ontdekte een aantal mooie plekken.

Noord oost engeland - north east england - Alnwick castle

Alnwick Castle | Noord oost Engeland
Ik ben een serieuze Harry Potter fan. En ja, ik ben me bewust van m’n nerdness. Maar goed, Harry Potter zat dus op de coolste school ooit, Hogwarts. En Alnwick Castle is een van de kastelen waar stukken van de film zijn opgenomen. Vind ik al genoeg reden om dit kasteel een bezoek te brengen.

Durham Cathedral | Noord oost Engeland
Waar ik weinig drang heb had tot het ontdekken van de Newcastle area, hebben mijn ouders dat wel. Als zij op bezoek zijn word ik dan ook meegenomen op culturele trips. En zo zat ik ineens in Durham, een prachtig stadje met een indrukwekkende kathedraal en daar tegenover een even indrukwekkend kasteel. Oh en die kathedraal? Die zat ook in Harry Potter…

North east england - noord oost engeland - coastal route

The Coastal route | Noord oost Engeland
Newcastle ligt aan de oostkust van Engeland. Een stukje ten noorden van die stad begint de coastal route die je helemaal kunt volgen tot Schotland. Wij zijn niet verder gekomen dan Alnwick, maar ik kan wel zeggen dat het echt de moeite waard is. Onderweg kom je de mooiste stranden en schattigste dorpjes tegen, allemaal een pauze waard. En zo kan het zomaar dat je over een ritje van 45 minuten 2x zolang doet.

noord oost engeland - north east england - hadrians wall

Hadrians wall | Noord oost Engeland
Ook naar dit stukje Engelse historie hebben m’n ouders me gesleept. Hadrian’s wall is een oude beschermingsmuur en loopt van het oosten helemaal naar het westen. Hij is niet per se indrukwekkend hoog, dus ik snap de bescherming niet helemaal;) Maar het schijnt een fantastische wandelroute te zijn met onderweg 100en B&B’s en pubs. Het stukje dat ik heb gezien loopt dwars door het Northumberland National Park wat op zich al heel erg de moeite waard is.

The Quay Side | Noord oost Engeland
Ook in mijn eigen Newcastle is genoeg te doen en te zien. Met name de Quay side, het stukje aan de Tyne river, is meer dan de moeite waard. De bruggen zijn heel indrukwekkend om te zien en ook de Baltic centre en de Sage zijn a sight for sore eyes. Maar hier kun je alles lezen over must sees in de stad.

Oh en mocht je Engeland liever overslaan, omdat je het weer niet zo ziet zitten. Het valt mee, echt waar. Het schijnt hier zelfs 2 dagen minder te regenen dan in Holland. En je bent er in 50 minuten. Of in 15 uur, als je van een boottripje houdt. Voordeel is dan wel dat je een eigen auto mee kunt nemen. Waar wacht je nog op?!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

7x to do tijdens de herfst en winter in Friesland

Laad op in Friesland.

MADEIRA | Must see, verblijf en vervoer

Alle tips voor een bezoek aan dit Portugese eiland.

ALGARVE | Foodtour in de Algarve

Een 5 uur durende foodtour door het kleurrijke Olhão.

Comments

  1. Jet schreef:

    Het lijkt mij een hele gave regio om eens te bezoeken! De foto’s hebben iets magisch! En die header foto is echt prachtig! XXX

    1. Fieke schreef:

      Dank je wel Jet! Het is ook echt wel de moeite waard:) xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *