NHOW – betaalbaar design hotel in Rotterdam

Nhow hotel Rotterdam design - 1
Als ik gehaast het metrostation uit loop (ik ben laat, as always…) kijk ik gelijk tegen een verzameling imposant hoge gebouwen aan. Ik voel me ineens een heel klein meisje… Wauw! Rotterdam is even andere koek dan mijn lieflijke Amsterdam. Het lijkt wel een mini versie van New York! Een van die hoge gebouwen is mijn slaapplek dit weekend; het nhow hotel!

Nhow hotel Rotterdam design - 1
Betaalbaar design
Het design en de architectuur van het nhow hotel zijn van de hand van de beroemde architect Rem Koolhaas.  Er zijn zelfs in-house exposities. Ik was op slag fan van de quotes op de deuren van de 7e verdieping. De stijl van het hotel zie je terug in de kleinste details. Zelfs de tandenborstel die ik bij de receptie kreeg (die van mij lag nog vrolijk thuis) was geheel in nhow stijl. En het mooie is dat het prima betaalbaar is. Voor ongeveer €80 boek je er al een kamer.

Nhow hotel Rotterdam design
Sleep
We zijn met z’n drietjes, dus hebben 2 kamers gereserveerd. Vriendin Esther heeft haar eigen kamer en ik slaap samen met Daisy op de andere kamer. Als we de deur van onze kamer op de 21ste verdieping open doen valt onze mond letterijk open. De hele gevel  bestaat uit ramen van plafond tot aan de vloer, dus we kijken zo’n beetje over half Rotterdam uit:) De inrichting is rustig met zachte kleuren en door de betonnen muren een tikkeltje industrieel. Precies mijn smaak. Het straalt -mede door het zonlicht dat naar binnen schijnt- een soort van sereniteit in een modern jasje uit. Hier houden we het wel uit:)

Nhow hotel Rotterdam design
Eat
Ook in de gerechten van het nhow restaurant komt design terug. Zo werd onze ossenhaas sashimi opgediend in een blikje met een pipet gevuld met sojasaus. De Chardonney die we erbij geserveerd kregen was om door een ringetje te halen. Vol, rond, huilend in het glas met een licht kruidige afdronk. Het is echt meer dan de moeite waard om je hier culinair in de watten te laten leggen. Nog een pré; de keuken is tot 23:00 open!

Nhow hotel Rotterdam design
Cocktails with a view
Het dakterras op de 7e verdieping is het pronkstuk van het hotel. Wat een geweldig plek is dat zeg! Tegen het vallen van de avond stroomt het dakterras vol met vriendengroepen en tortelduifjes voordat ze het nachtleven van Rotterdam induiken. Ondertussen nippen wij van onze GT’s en wiegen we onze heupen op de zwoele beats van de DJ terwijl de zon als een gloeiende vuurbal wegzakt. #DeLeven

Nhow hotel Rotterdam design
Girls nights are the best!
We hadden van tevoren wilde plannen voor ons weekendje Rotterdam gemaakt. Want we moesten en zouden het Rotterdamse nachtleven induiken. Dat liep ff anders… In plaats van killer heels werd het een pyjama en lagen we tot diep in de nacht op ons kingsize bed te kletsen zoals alleen vriendinnen dat kunnen. Met uitzicht op de duizenden lichtjes van nachtelijk Rotjeknor vanaf 21 hoog als bonus.

Nhow hotel Rotterdam design
#Tips

  • Reserveer een kamer met uitzicht op de Erasmusbrug.
  • Het beroemde Hotel New York ligt op een steenworp afstand. Topplek voor een ontbijtje.
  • Neem je hardloop outfit mee voor een morning run langs de Nieuwe Maas én natuurlijk over de Erasmusbrug.
  • Pak een expositie van het naast de deur gelegen Nederlands Fotomuseum mee.

 


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Nhow hotel Rotterdam design

Nhow hotel Rotterdam design
Nhow hotel Rotterdam designNhow hotel Rotterdam designNhow hotel Rotterdam designNhow hotel Rotterdam design

Nhow hotel Rotterdam design

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.