Music & Travel | Nashville

We hebben haar al aan je voorgesteld, maar voor de zekerheid: Meet Masha, een muzikaal wonder met één droom. Naar musical heaven Nashville, om zich te omringen met inspiratie. En ze gaat hem waarmaken! Om te beginnen vertrekt ze binnenkort naar Canada. Om vervolgens misschien wel in de stad van haar dromen te eindigen. Op GirlsLove2Travel deelt ze vanaf nu iedere maand een muzikaal verhaal gebaseerd op haar favoriete muziek. En zo’n serie kunnen we maar op één plek aftrappen.

Get your boots on y’all, we’re going to Nashville!

Na er twee dagen rond te hebben gelopen, hoopte ik al dat ik deze stad ooit mijn tweede thuis mag noemen: Nashville, Tennessee, oftewel ‘Music City’. Het is een stad die muziek ademt. Downtown hangen de grondleggers van de country, zoals Hank Williams, Jimmie Rodgers en The Carter Family trots in het drukbezochte Country Music Hall of Fame. Om de hoek van de Hall of Fame, komen de neonlichten van Broadway je tegemoet. Zoek je een paar echte leren cowboy boots, dan zit je hier goed. Vind drie andere shoppende partners in boots en je sluit er gemakkelijk een dealtje van drie paar voor tweehonderd dollar.

nashville

Broadway is een hele ervaring op zich. Van tien uur ’s ochtends tot twee uur ’s nachts hoor je in iedere kroeg live country muziek. Mannen en vrouwen dansen in paren. Je wordt er nog ouderwets ten dans gevraagd. Maar als gigantische Nederlander zat ik vooral aan de zijkant van het schouwspel te genieten. Echte linedance moves zitten er bovendien ook nog niet echt in. Een populaire trekpleister op Broadway is Robert’s Western World, waar je tijdens de optredens je echt even moet wagen aan de fried pickles, fried green tomatoes en sweet potatoe fries. Frituurpan heaven. De extra calorieën verbrand je tijdens een fietstochtje richting Centennial Park, waar het Griekse Parthenon is nagebouwd en waar je in de maanden september en oktober op iedere zaterdag kunt genieten van optredens van singer-songwriters in alle genres bij Musician’s Corner. Het is er dan ook nog steeds tropisch warm.

In East Nashville kun je de country even ontvluchten. De wijk wordt omschreven als een hipster wijk, waar je veel vintage en DIY winkeltjes vindt. Op maandagavond is er een drukbezochte dance night in ‘5 Spot’. Ook daar dansen mannen en vrouwen in paren, maar dan op hippe funk muziek. En wow, dansen kunnen ze! Muzikale grootheden lopen ook in grote getale rond in Nashville. Zo stond ik na sluitingstijd voor de deur van 5-Spot ineens met Dan Auerbach van de The Black Keys te babbelen.

nashville2

Natuurlijk kan er geen stuk geschreven worden over Music City, zonder het bekende ‘Bluebird Cafe’ te noemen. In tegenstelling tot vroeger, zul je er geen muzikanten uit Nashville vinden. Tegenwoordig is het vooral een populaire trekpleister voor toeristen en muzikanten van buitenaf. Wil je er optreden, dan is er op maandagavond een open mic. Dit houdt in, zonder te overdrijven: twee uur lang buiten in een enorme rij van singer-songwriters staan, om vervolgens één liedje te spelen. Er is daarna helaas geen plek om te blijven luisteren naar de anderen. De saamhorigheid in de rij maakt gelukkig een hoop goed. Echte muzikale connecties maak je bij de vele writer’s nights die je overal in de stad vindt.

Op muzikaal vlak is er te veel om op te noemen, hoewel er wat mij betreft nooit een teveel aan muziek kan zijn. Er zijn overal steengoede straatmuzikanten, zoals bijvoorbeeld Abby the spoon lady, die met twee lepels de sterren van de hemel speelt op Broadway, vergezeld door een bluegrass bandje. Meespelen met oude doorgewinterde bluegrass muzikanten kan op zondagavond bij de bluegrass jamsessie in The Station Inn.

nashville 3

Ik kan niet wachten om weer terug te keren naar Nashville. The Grand Ole Opry en The Rymann Auditorium staan ook nog op het lijstje der bezichtigingen. Maar de hoofdredenen waardoor de stad me zo trekt zijn toch echt de muziek, de muziekliefhebberij en de southern hospitality. De mensen zijn er oprecht heel erg aardig en gastvrij. En het is zo’n inspiratievolle plek! Al logerend in een oude airstream (je weet wel, zo’n All You Need is Love caravan) schreef ik mijn EP ‘Homes’. Maar niet alleen Nashville zorgde voor de nodige inspiratie. Graag neem ik jullie mee

naar nog drie andere steden waar verschillende genres de boventoon voeren: rock ’n roll en blues in Memphis, motown in Detroit en dixieland in New Orleans!


Masha

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.