De mooiste natuurgebieden voor een herfstwandeling

Omdat in deze tijd van het jaar het leven zich veelal binnen afspeelt grijp ik ieder moment aan om een mooie wandeling te maken. Zelfs als het een beetje regent. Met al haar kleuren laat de natuur zich in de herfst op haar mooist zien. Verstopt in een warme jas de frisse buitenlucht opsnuiven tijdens een lange herfstwandeling. Heerlijk! Dit is een greep uit de mooiste natuurgebieden voor een prachtige herfstwandeling.

Mooiste herfstwandeling wandeling herfst

Een prachtige herfstwandeling maak je hier

Kennemerduinen
Ten westen van Bloemendaal vind je het mooiste duingebied van Nederland. Op de hoge duintoppen heb je prachtige uitzichten en steek je zo door naar het brede strand om een warme choco te drinken in een van de strandtenten.

Loonse en Drunense duinen
In het Brabantse land (tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch) ligt dit nationale park van ruim 3.500 hectare groot. Zoals de naam al verraad bestaat het landschap uit zandduinen afgewisseld met heide en bos. Perfect voor een herfstwandeling.

Posbank
De Posbank is onderdeel van Nationaal Park Veluwezoom, een groot natuurgebied van 5.000 hectare. Het landschap bestaat uit bos, heide en zandduinen. En voor Nederlandse begrippen zijn er ook behoorlijke bergen. Nou ja, officieel heuvels natuurlijk:)

Mooiste herfstwandeling wandeling herfst

Spaarnwoude
Dit gebied in het hart van de randstad is voornamelijk bekend van de vele festivals die er jaarlijks gegeven worden, maar het is ook een prachtig bosrijk gebied waar je uren rond kunt wandelen. Voor de liefhebbers is er zelfs een indoor skibaan!

Het Twiske 
Recreatiegebied Het Twiske ligt ten noorden van  Amsterdam, bij Zaandam om precies te zijn. Als je hier een wandeling maakt is het bijna niet voor te stellen dat je op een steenworp afstand van Amsterdam bent.


Manon

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.