Mevrouw Meijer | Rotterdam

mevrouw meijers

Met de Thalys ben je vanuit mijn woonplaats Rotterdam binnen 2,5 uur in een van mijn favoriete steden: Parijs. Gelukkig kan ik, wanneer ik Frans wil dineren, ook op de fiets stappen en mijzelf 5 minuten later in de stad van de liefde wanen. Want in het Oude Noorden van Rotterdam vind je Mevrouw Meijer, een lieve bistro met een altijd wisselende, Franse kaart.

Bij binnenkomst voel je je in dit restaurant al snel thuis, zodra je zit verschijnen er een fles kraanwater (die de rest van de avond wordt bijgevuld, chapeau) een mandje knapperig stokbrood met goddelijke roomboter en een schaaltje radijsjes met zeezout en crème fraise op tafel. En dan moet de avond nog beginnen!

voorkant

What to order
Het voorgerechtje waar ik nog steeds van droom is de inktvis carbonara. In plaats van pasta lag er gebakken pijlstaartinktvis op mijn bord met een perfect eitje, spekjes en een flinterdun koekje van Parmezaan: het water loopt me nog in de mond als ik er aan denk. Ik ben gek op wilde eend en heb het geluk dat je dit als hoofdgerecht vaak ziet terugkomen bij Mevrouw Meijer. Het nagerecht dat me altijd bij zal blijven is een chocoladetaartje met warme pistachevulling. To die for.

En dan heb je na driegangen eigenlijk wel genoeg gegeten. Maar dan zijn er altijd nog de kaasjes van Mevrouw Meijer. Wil je niet nog een klein stukje dan? Tegen Mevrouw Meijer zeg je geen nee. Want zij weet wat genieten is, zij weet de lekkerste Franse kaasjes naar Rotterdam te halen.

header

Onlangs bijgewerkt163

Onlangs bijgewerkt164

What to expect
Het aanbod op de kaart is niet heel groot, maar als je weet dat de kaart iedere twee weken wisselt is dat niet erg. En wat er op het menu staat is allemaal goed: Franse klassiekers met een twist. Van een grove boeren paté met cornichons tot crème van Parmezaan met truffel en een salade van aardpeer. In mijn favoriete restaurant van Rotterdam ben ik ongeveer iedere twee maanden te vinden, elke avond eet ik er goed, maar er zijn een paar gerechten waarvan ik iedere keer weer hoop dat ze op de kaart staan. Reserveren? Dat kan hier of bel 010 466 33 67.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.