MUSIC & TRAVEL | MEMPHIS

We hebben haar al aan je voorgesteld, maar voor de zekerheid: Meet Masha, een muzikaal wonder met één droom. Naar musical heaven Nashville, om zich te omringen met inspiratie. En ze gaat hem waarmaken! Om te beginnen vertrekt ze binnenkort naar Canada. Om vervolgens misschien wel in de stad van haar dromen te eindigen. Op GirlsLove2Travel deelt ze iedere maand een muzikaal verhaal gebaseerd op haar favoriete muziek. We begonnen -hoe kan het ook anders- in Nashville, om nu door te reizen naar Memphis. 

Vanaf Nashville is Memphis (Tennessee) zo’n vier á vijf uur rijden. En dat tussen enorme trucks op vijfbaans wegen. Mijn hostelgenoten van het ‘Music City Hostel’ gaven nog een handig advies mee: “Don’t get shot!” Bedankt, dat biedt perspectief. Nooit lees ik me in over mijn volgende bestemming, maar laat ik mijn fantasie de vrije loop, waardoor ik altijd, meestal plezant, word verrast. Ondanks de waarschuwing van mijn hostelgenoten verwachtte ik een bruisende stad, maar het tegendeel bleek waar. Je ziet in Memphis veel leegstaande, verloederde gebouwen. Ooit was het een thuis voor artiesten als BB King, Jerry Lee Lewis en natuurlijk Elvis Presley.

IMG_0522 IMG_0515

Graceland
Een logische eerste stop is dan ook Graceland, het niet bepaald nederige stulpje van The King of Rock ’n Roll. Na het kopen van de tickets met de bezienswaardigheden naar keus, word je in een busje en met een koptelefoon op je hoofd afgezet bij de voordeur. Je vervolgt je weg met een stem door de koptelefoon die ongeveer gokt waar je loopt. Het is een bizarre gewaarwording om door de ruimtes te wandelen waar Elvis met zijn gezin ook heeft rondgelopen. Sommige fans denken dat hij er nog steeds rondloopt, maar dan op de bovenverdieping waar toeristen niet mogen komen. Over de smaak van Elvis valt niet te twisten: groen tapijt aan het plafond in de ‘Jungle Room’ en een kek tapijtje op de keukenvloer. Zijn twee vliegtuigen, waarvan één de naam van zijn dochter Lisa-Marie draagt, staan keurig in de tuin geparkeerd en er is een grote hal met zijn prachtige autoverzameling. Zelfs de grasmaaier is een indrukwekkend ding. Wat ook veel indruk maakt is het familiegraf van de familie Presley. Naast een fontein te midden van de tuin, bezaaid met plastic bloemen, foto’s, telefoons (altijd handig voor het geval dat), vlaggen en kaarsen, liggen Elvis Aaron Presley, zijn ouders en zijn grootmoeder.

IMG_0525 IMG_0526

Sun studio
Na een peanut butter en banana sandwich, Elvis’ favoriet, is het aan te raden om de muzikale toer te vervolgen naar de legendarische Sun Studio, waar hits zoals Blue Suede Shoes van Carl Perkins en Walk The Line van Johnny Cash zijn opgenomen. Een charismatische gids leid je rond door de kleine studio en je wordt meegenomen in de geschiedenis van de music scene van Memphis. En als je toevallig even als een rockster poseert met een van de prachtige oude microfoons die er staan, wordt er ineens verteld dat Elvis door diezelfde microfoon heeft gezongen. Waar of niet waar, ik hang deze theorie maar al te graag aan!

Duck March
Om vijf uur ’s middags is het tijd voor iets bijzonders: de beroemde ‘Duck March’ in het luxe Peabody Hotel. Stel je voor: een fontein middenin het restaurant waar eenden in zwemmen. Er wordt een rode loper voor ze uitgerold door de ‘Duck Master’. Een voor een hoppen ze uit de fontein om vervolgens samen de rode loper af te lopen, terwijl ze af en toe tegelijkertijd poseren voor de vele camera’s van toeristen. Samen met de Duck Master verdwijnen ze in de lift om naar het luxe eenden reservoir op het dak van het hotel te gaan. ’s Ochtends om tien uur vindt dezelfde show plaats, maar dan worden ze aangekondigd. Het hilarische spektakel is een must- see in Memphis.

IMG_0513

Mac & Cheese
Heb je genoeg gezien voor de dag en ben je toe aan echte soul food, dan is de mac & cheese van de restaurantketen van BB King een klassieker. Je vindt ‘BB King’s’ in de hoofdstraat Beale Street. Onderweg kom je groepjes oude straatmuzikanten in pak tegen die samen aan het jammen zijn. Er hangt een fijne sfeer, maar ergens voelt het ook grimmig. De bordjes met wapenverboden zijn er zeker geen uitzondering en het is goed merkbaar dat het geen rijke stad is. Het is niet erg verstandig om er in het donker op uit te gaan, want de criminaliteitscijfers liegen er helaas niet om. Maar met een beetje gezond verstand is het zeker interessant om de stad te bezoeken en kom je er heus zonder kleerscheuren vandaan. Het is voor de gemiddelde toerist geen stad voor een lang verblijf, maar ben je een muzikant en houd je van jammen? Go for it!


Masha

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.