Machu Picchu en de verloren Spa

MachuPicchuSpaPeru

Twee keer heb ik de tocht gemaakt en twee keer heb ik haar gevonden: de verloren Incastad Machu Picchu. Dat was niet het enige wat ik vond tijdens deze barre trip.

Dit mystieke gebied -door de oude Incabeschaving bestempeld als heilig- is niet alleen het thuis van bijzondere vestingen langs eeuwenoude bergpaden. Het heeft ook heilige waterbronnen met een heilzame werking. En laat ik nu tijdens één van mijn beklimmingen over een prachtige natuurlijke waterbron gestruikeld zijn.

MachuPicchuSpa

De alternatieve route
Na de eerste keer -vier dagen, acht uur per dag over de befaamde ‘Inca Trail’- naar Machu Picchu te zijn gelopen, was het de tweede keer tijd voor een alternatieve route. Deze is zeker niet minder zwaar en absoluut de moeite waard. Helemaal als je de hordes mede-reizigers wilt ontwijken;)

It’s a work-out!
60KM mountainbiken, twee dagen lopen langs enorme afgronden, over oude touwbruggen en veelal bergopwaarts. Slapen en eten bij locals. Lunchen onderweg. En trappen. Honderden trappen. Door de uren lange work-outs en de sprookjesachtige omgeving perfect om even tot jezelf te komen. Je kunt je voorstellen dat je ledematen na drie dagen protesteren. Tot er -in the middle of no-where- ineens een natuurlijke warmwaterbron voor je opdoemt.

MachuPicchu

Picture this…
Je voelt spieren in je lijf waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je polsen zijn gehavend door de 60KM over ‘gravel roads’ scheuren. Toch voel je je fantastisch want je bent omgeven door zo’n mystieke omgeving dat je jezelf bijna terug in de Incatijd waant.

Roofvogels duiken in de verte naar beneden, vlinders dartelen vrolijk om je heen en jij stapt flink door terwijl je de bergkammen om je heen vol ontzag bewondert. En dan ineens struikel je bijna over een warmwater spa. Zomaar daar tussen die bergen. Met perfect warm water, aangeboden door moeder natuur. Een beetje geholpen door de menselijke hand. Toen ik in het water dobberde en mijn spieren voor het eerst in drie dagen voelde ontspannen wist ik het. Who needs twenty sauna’s, scub salt or intens sauna sessions when you can have pure nature? Veel mooier dan dit wordt het niet!

Wat is jouw meest bijzondere Spa/sauna ervaring?

?
Vi

2 Reacties

  • Tessa schreef:

    Wat gaaf! Dat wil ik zo graag nog een keer doen. Toen wij in Peru waren zijn we ‘helaas’ met de trein naar Machu Pichu gegaan. Ik ben een keer in Vilcabamba geweest, waar zo’n 10 jaar geleden de oudste mensen ter wereld leefden, of het nu nog steeds zo is, weet ik niet. Maar het ligt dichtbij Loja, Equador. Daar heb je een heerlijk eco resort. Alles was daar biologisch,ecologisch, het eten, drinken en de spa ook. In een 1 persoonscabine sauna, ik weet niet of je het zo goed zegt, met allerlei kruiden erin. En een masker van zelfgemaakte producten. Het was echt enorm genieten.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.