Lux | Rotterdam

Er zijn restaurants waar ik vaker kom, maar er is geen enkel restaurant waar ik me zo thuis voel als bij restaurant Lux. Een beetje bevooroordeeld ben ik wel; naast mijn studie werkte ik hier avond na avond en werd ik culinair opgevoed. Ik kreeg hier mijn eerste wijnproeverij, waar ik zo enthousiast van werd dat ik later besloot mijn WSET (wine, spirit and education trust) diploma te gaan halen. En ik leerde dat de Italiaanse keuken veel meer te bieden heeft dan pasta’s, pizza’s en prosecco.

IMG_0473-1024x682 IMG_0468-1024x682 IMG_0466-1024x682

What to order
De kaart van Lux wisselt regelmatig. Chefkok Milan doet steeds nieuwe inspiratie op en past daar de kaart op aan. Wel zijn er enkele klassiekers die terugkeren op de kaart. De laatste keer dat ik bij Lux at genoot ik van mosselen met buikspek en citroensap en van spaghetti met tonijnhart en ei. Originele combinaties die verrassend goed smaken. Maar ook de ravioli met pompoencrème en bruine boter is niet te versmaden. Een avondje uit eten is natuurlijk niet compleet zonder een glas (of fles) goede wijn. Bij Lux serveren ze mijn lievelings rode wijn; een fatalone primitivo uit 2009.

IMG_0461-1024x682 IMG_0487-1024x682

What to expect
De uitstraling van Lux is luxe, maar op een ontspannen en vrije manier. De wit gedekte tafels en rustige lampen zorgen voor een perfecte sfeer. Dit is een hele goede keuze voor een first of second date. In de zomer heeft Lux een heerlijke binnentuin waar je in alle rust kunt dineren. Binnen speelt een platenspeler de hele avond muziek en als je na je nagerecht nog wilt blijven natafelen dan kan dat heel goed met een van de vele grappa’s die op de kaart staan. En het allerfijnste aan Lux? De prijs-kwaliteitverhouding. De rekening valt altijd mee.

Tip: op zondag kun je ook aanschuiven voor de lunch. Je kunt er een uitgebreide lunch van maken of een heerlijk bordje van de antipastiwagen bestellen. Glaasje prosecco erbij en je hebt de perfecte zondagmiddagbesteding.


Lin

En check vooral ook mijn eigen blog, Dailylin

We zijn genomineerd voor de VIVA400!
Super lief als je op ons stemt:) Dat kan t/m 2 november via deze link
En onder de stemmers verloten ze een Renault Twingo, so go for it!

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.