Lucy | DIY wellness

Wellness, wie houdt er niet van? Jezelf lekker laten verwennen met sauna, massages, fijne producten en een lekker dagje voor jezelf.. Maar voor een beetje wellness hoef je niet altijd een hele dag vrij te nemen, naar een spa te gaan of veel geld uit te geven. Dit zijn een aantal dingen die ik in heb gebouwd in mijn dagelijkse routine voor kleine ontspannen momentjes die een dag zo veel beter kunnen maken!

IMG_9697

Neem ’s ochtends de tijd.
Je kunt zo vroeg opstaan als je wil. Zelfs als je elke dag heel vroeg opstaat. Het maakt (is zelfs wetenschappelijk bewezen!) erg veel verschil als je ’s ochtends even een momentje neemt voor jezelf. Dus niet binnen 10 minuten de deur uit renen met een half aangebrande toast in je hand terwijl je net je tanden hebt gepoetst. Neem ’s ochtends de tijd om even te ontbijten, ook al is het een snel ontbijtje. Ga ervoor zitten, neem een lekker kopje kruidenthee en bijvoorbeeld yoghurt met gedroogd fruit en noten, en je hebt je eigen wellness momentje, gewoon aan je eigen keukentafel.

Smeren!
Ook in de categorie net even (2 minuten maar hoor) eerder opstaan. Koop een lekkere bodylotion (Kneipp heeft fijne wellness-geurtjes zoals hammam en lotus) en neem ’s ochtends of ’s avonds voor je naar bed gaat even de tijd om jezelf lekker helemaal in te smeren. Is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt er ook voor dat je je even op jezelf focust en jezelf verwent. Want dat doen we soms veel te weinig.

IMG_0306

Date met je bad
Heb je een bad? Lucky you! Plan een wekelijkse date met je bad en haal de kaarsen, badolie en een glaasje bubbels uit de kast voor een jij-momentje. Hoeft maar een uurtje te duren, en hoewel het vaak lijkt of we daar écht geen tijd voor hebben, moet 1 keer in de week toch wel lukken. Gewoon inplannen! Helaas heb ik zelf geen bad, maar een hele lange douche kan het soms ook absoluut voor me doen, vooral als ik een lekker muziekje aanzet.

Update je playlists
Of je nou Spotify, Deezer of iTunes gebruikt, zorg dat er minstens 1 playlist instaat met rustige muziek waar je heerlijk op kunt relaxen. Misschien is dat voor jou klassieke muziek, misschien ook wel gewoon John Mayer of de rustige liefdesliedjes van Queen B. Als ik in de trein zit (ik reis vaak van Arnhem naar Amsterdam en terug) doe ik mijn oordopjes in, mijn ogen dicht, en ga ik heerlijk een uurtje relaxen. Niet letten op anderen, misschien een beetje op de tijd zodat ik niet per ongeluk in Den Helder uitkom, maar voor de rest is het gewoon alleen ik en mijn relax-muziek. Waar ik dan naar luister? De filmmuziek van Like Crazy (prachtige film ook) van Dustin O’Halloran, super mooie pianomuziek!

foto10 IMG_5933

Wat verder voor mij DIY-wellness is? Lekker eten en daar de tijd voor nemen, momentjes voor mezelf inplannen en series kijken met een glas wijn, en ik wil binnenkort yoga gaan doen. Maar uiteindelijk gaat het vooral om tijd nemen voor jezelf, lief voor jezelf zijn en je bewust zijn van die momenten. Daar heeft volgens mij nog nooit iemand spijt van gehad!

Wat doe jij voor kleine dingen in je dagelijks leven voor een klein beetje wellness-gevoel? Tips zijn welkom!


Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.