Ut Lieuwke | Maastricht

Het is altijd leuk om een dagje uit te gaan naar een andere stad! Gezellig winkelen, terrasjes pakken en natuurlijk lekker uiteten. Afgelopen weekend ging ik met mijn nichtje Nanda naar Maastricht.  Er zitten veel leuke eetcafé’s rond het Vrijthof en het Onze Lieven Vrouwenplein. Maar leuker is om te gaan waar de Maastrichtenaren zelf ook eten! De lekkerste restaurants vind je in de smalle zijstraatjes, dus ben je op zoek naar een leuk restaurant in Maastricht? Ga naar Ut Lieuwke.

De keuken
Chef kok Mike kookt het liefst gerechten uit de Franse en Italiaanse keuken. De gerechten kan ik het best omschrijven als een luxe eetcafé. Veel zelfgemaakte producten en de porties zijn lekker groot.

De ambiance
In een zijstraat van Markt ontdekken we een schattig restaurant. Het voelt alsof je bij iemand thuis binnen komt, knus en sfeervol. Door de Limburgse gezelligheid voelen we ons meteen ‘thuis’. De tafels staan gezellig dicht op elkaar en zijn netjes ingedekt met linnen. De plavuizen vloertegels, de vouwgordijnen, de oude houten balken, de lambrisering en de white wash bar zorgen voor een landelijk sfeertje.

sfeer ut lieuwke

De service
De enthousiaste gastvrouw Chris is heel vriendelijk en je ziet dat zij er van geniet het iedereen naar de zin te maken. Ook chefkok Mike komt af en toe een kijkje nemen bij zijn gasten en dat is natuurlijk bijzonder leuk!

What to order
Als amuse krijgen we een bouillabaisse (vissoep) met een mandje brood van het huis. Naast de menukaart is er ook nog meer lekkers, dat vind je op het krijtbord aan de wand. Van de menukaart kiest Nanda de in de roomboter gebakken Noorse zeetong met gebakken roseval aardappels. Het is om te smullen. Ook ik geniet van mijn gerecht: in de look olie gebakken scampi’s met risotto en een saus van kreeft en rode puntpaprika. Als dessert kiezen we de chocolade mouse taart met frambozen van het krijtbord. De taart is fantastisch lekker!

tess en nanda ut lieuwke

What’s so special?
Gastvrouw Chris maakt dit restaurant een bezoekje waard. Daarnaast is de Limburgse gezelligheid, de knusse en landelijk inrichting erg fijn.

The Grade (out of 5 )
♥♥♥♥ Ut Lieuwke krijgt van mij 4 hartjes, heel gastvrij, echt gezellig en lekker eten!

Where is it?
In een zijstraat van Markt, Grote gracht 62, het restaurant bevindt zich in een Monumentaal pand, als je goed kijkt zie je op het dak een leeuw liggen, in het Limburgs Ut Lieuwke. Reserveren? Bel 043-3210459


Tess

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.