&Samhoud Places | Amsterdam

Uit eten gaan is mijn manier van uitgaan. Ik heb zo m’n vaste stekjes waar ik graag en vaak kom. Maar soms ontdek ik ineens een restaurant dat me compleet verrast. Dit is er zo eentje. De hoogste tijd om deze spot met je te delen, meet &Samhoud Places.

De keuken
Chefkok Moshik is een wereldreiziger pur sang en gebruikt die reiservaring ter inspiratie van zijn gerechten. Bij &Samhoud Places maak je door middel van streetfood een reis door de wereld. Maar dan streetfood op higher level. Wat het extra bijzonder maakt is dat chefkok Moshik autodidact is. Hij is gedreven door pure foodpassie en dat proef je.

samhoud places quotes

De ambiance
Je kunt beginnen met een drankje op het fijne terras aan het water. Binnen is het interieur modern en sfeervol met gezellige hoekjes. Het is een hippe spot zonder hipster te zijn. Daarnaast geloven ze in samen werken aan een betere wereld. Dit zie je terug in de pakkende quotes op de muren en de samenwerking die ze hebben met SOS kinderdorpen.

De service
Het personeel maakt of breekt voor mij een beleving. Hier voel je je welkom vanaf het moment dat je binnenstapt. Niels, onze ober, vertelde bij iedere gang vol enthousiasme en passie wat er op ons bord lag. En chefkok Moshik loopt regelmatig door het restaurant om met iedereen een praatje te maken.

samhoud places food

What to order
Mijn culinaire reis start in Azië; vegetarische springrolls, kippendijen Koreaanse stylo en de beste dim sum ooit. Daarna eet ik het gerecht waar &Samhoud Places bekend om staat: het broodje tomeato hamburger. Letterlijk een hamburger gemaakt van tomaat, heerlijk! Daarna ga ik door naar het Midden Oosten, perfecte humus met kebab. Het laatste beetje ruimte in m’n buik vul ik met een kaasplankje inclusief dessertwijn.

What’s so special?
Ondanks het hoge niveau van eten is de sfeer in het restaurant alles behalve stijf. Het is toegankelijk en ongedwongen. Wat later op de avond gaat de muziek een tandje harder en ben je ineens in een grandcafe belandt. Het is een complete avond uit. Oh en iedere zaterdag is er oester happy hour!

samhoud places interieur

The Grade (out of 5 )
♥♥♥♥♥ De verrukkelijke next level streetfood gerechten, fijne bediening en algehele sfeer verdienen een dikke 5 hartjes.

Where is it?
Hemelsbreed gezien rechts van Amsterdam Centraal Station. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Een plekje reserveren kan via de website of met een belletje.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.