Patine | Antwerpen

Het is al weer enige tijd geleden dat ik mijn laatste ‘Love at first bite’ schreef, maar vandaag heb ik weer een heerlijk restaurantje voor je in petto. En net zoals Tess afgelopen week schreef over de Franse sferen, zal ik jullie deze keer ook meenemen die kant op! Want deze maand is het natuurlijk ‘food’ adventure maand en mag een heerlijk ontbijtplekje natuurlijk niet ontbreken op GL2T website!

De keuken
Er is veel keuze in deze pitoreske wijnbistro Patine, je kunt hier namelijk ontbijten, lunchen, wijntjes drinken en avond eten. Voor elk tijdstip op de dag dus perfect om dit gezellige plekje in Antwerpen een bezoekje te brengen. Ze hebben een enorm uitgebreide wijnkaart en bij elke wijn krijg je de lekkerste olijven uit de stad! De kaart bevat een variatie aan heerlijke gerechten. Van heerlijke pasta’s tot sublieme salades. Je kunt het allemaal krijgen bij Patine!
Desktop12-016

De ambiance
Ik ben al een tijdje niet in Frankrijk geweest, maar hier heb je toch het gevoel dat je even in Monpelleir bent. Bij binnenkomst waan je jezelf namelijk meteen in de Franse sferen. De houten meubels, de taarten die prachtig staan opgesteld, de wijnflessen bij de bar en de muurdecoraties maken het een bijzondere plek om een heerlijk ontbijt te nuttigen! Maar ook de perfecte plek om een glas wijn te heffen op een mooie lente avond!

De service
De service was fantastisch! De eigenaar nam echt de tijd om alles uit te leggen en een praatje te maken. We voelden ons heel erg welkom in deze mooie bistro. Ze waren heel attent en behulpzaam. We voelden ons hier heel erg thuis!
Desktop12-017

What to order
Wij kwamen s’ochtends en kregen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. De crossaintjes worden geïmporteerd uit Frankrijk, de koffie is heerlijk en de broodjes zijn top! Wij hebben dus zelf niet geproefd van de avond kaart, maar ik weet zeker dat pasta en quiche’s net zo lekker zijn als het ontbijt! Daarnaast moet je hier eigenlijk alleen al heen als je een wijnliefhebber bent, aangezien hun keuze zo groot is en de beschrijvingen van de wijn uitgebreid op de kaart staan! The place to be als je van wijn houdt!

What’s so special
Dit kleine zaakje ‘in ’t Zuid’ van Antwerpen zorgt ervoor dat je even in Franse sferen bent. Om dit helemaal af te maken hebben ze ook live muziek en kan je in de zomer heerlijk genieten van je wijntje in de zon op het terras! Do i need to say more :) And last but not least, hebben ze ook een heuze bed & breakfast!

Grade it
♥♥♥♥♥
Absoluut 5 sterren! Love it!

Where is it? 
In ’t Zuid van Antwerpen zit Patine in de Leopold de Waelstraat 1. Je kunt tram 12 nemen vanaf het station of een fiets huren, wat ook heel erg leuk is :)

Ga je richting Antwerpen? Neem een kijkje in dit heerlijke restaurantje!


Mila