Pastis | Den Haag

Eten en reizen zijn ook wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. En daarom ben ik natuurlijk blij met zo’n volle maand in het teken van eten! Dolgraag geniet ik van de lekkerste specialiteiten uit verschillende keukens. En toen Fieke spontaan naar Parijs vertrok en genoot van Steak Tartare en Parijse cocktails wilde ik ook… Vandaag neem ik je daarom mee op mini-vakantie naar Parijs. Nou ja, eigenlijk Den Haag, maar wel op z’n Frans;) Pastis.

De keuken
Op de menukaart staan klassiekers uit de Parijse keuken. Pastis laat je meegenieten van Frankrijk in haar smakelijkste vorm. Van steak tatare, Confit de canard tot Crème Brûlée. Alles is zelfgemaakt en wordt à la minute bereid. Neem alvast een kijkje op de menukaart.

De ambiance
Bij binnenkomst waan je je op de nostalgische filmset van Midnight in Paris in de jaren 20. De inrichting is geïnspireerd op oude Franse restaurants en barretjes en op het iconische Pastis gelegen in het hippe meatpacking district in Manhattan New York. Waar ik een paar jaar geleden ook heerlijk gegeten heb.

Een klassieke bistro met een heerlijke sfeer. Houten tafels, stoelen en banken, verweerde spiegels, de lampen en de typisch Franse bar, vol met de mooiste flessen. Naast ons een verliefd stel en een groep vrienden. Aan bar drinken twee oude mannetjes een glas champagne. Het is gezellig druk en op de achtergrond hoor je zachte Franse chansons. Voor heel even zijn we op vakantie en we willen nog lang niet naar huis.

ambiance

De service
Het team was enthousiast en het is een warm welkom. De service was perfect: alles verliep soepel, de gerechten werden op het juiste moment uitgeserveerd, geen moment hebben we zonder drankje gezeten of het gevoel gehad de blik van de serveerster te moeten vangen.

What to order
Bij onze eerste drankje kregen we een mandje met warm brood en boter. Het was moeilijk kiezen uit al het lekkers op de kaart. Fay koos Cuisses de grenouille à la Provençale (kikkerbilletjes) en ik de Coquilles st-Jacques flambées au Pastis als vooraf. Onzettend lekkere smaken, Fay wilde zelfs haar bord aflikken! Als hoofdgerecht: malse steak met knoflook-peterselieboter, frites en salade. De frites zaten in een leuk papieren-zakje en zijn het lekkerst met de huisgemaakt mayonaise. De gebakken sliptongen à la meunière waren ook om te smullen. Gelukkig hadden we nog een petit plekje over voor Clafoutis met frambozen en witte chocolade en een citroentaartje. We waren er stil van. En dat is bijzonder als je mij en Fay bij elkaar zet.

hoofgerechten en menukaart

dessert

What’s so special?
Een klein stukje Parijs in Den Haag. De vibe is goed, het eten heerlijk, fijne service en een leuke prijs. Dit is een ideale plek voor een etentje met vriendinnen of om een drankje te doen met een romantische date.

Grade it
♥♥♥♥♥
Mag ik ook 6 hartjes geven? Fan ben ik! Ik ben zelf een beetje verliefd geworden!

Where is it?
In het oude centrum van Den Haag verborgen in een zijstraatje: Oude Molstraat 57 vind je Pastis. Parkeren kan in de Prinsenstraat of in de Torenstraat. Of pak tram 1 zodat je extra van de wijn kan genieten. Tafeltje reserveren? Bel 070-3633031

Paris is always a good idea!


Tess

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.