Caroni | Den Haag

Anti-pasta, pizza en pasta, mmm! De eerste zonnige dagen doen mij verlangen naar een kampeervakantie in Italië, elke avond heerlijk eten en vergeet de vino niet! Via-via hoorde ik van het knusse Italiaanse huiskamer restaurantje Caroni. Het zit bij mij om de hoek aan een hele leuke, ouderwetse kade in Den Haag. Toen ik mijn vriendin Wies meevroeg om bij te kletsen, kende zij toevallig ook nog de bedrijfsleidster. Toeval bestaan niet, dacht ik. Let’s eat Italian food!

sfeerfoto's Caroni

De keuken
Puur Italiaans eten zonder poespas; verse ingrediënten, geen stilistisch opgemaakt gerechten, maar borden met eten waar het om de smaak draait.

De ambiance
Het lijkt wel of je in de huiskamer van de familie binnenstapt en er genoeg eten is voor iedereen die langskomt. Het restaurant zit al helemaal vol en we kunnen lekker even rondkijken vanaf onze barkruk. Er zijn van die mooie ouderwetse plafondlijsten en er hangt zo’n heerlijk authentieke kroonluchter in het midden van de zaak. Wies ziet op de muur een leuk detail: als lambrisering zijn er bovenkanten van Italiaanse wijnkistjes bevestigd, de liefde voor het land straalt er vanaf hier.

De service
Geen sjieke toestanden maar een vrij en welkom gevoel krijgen we hier. We mogen aan het minibarretje een prosecco drinken tot onze tafel vrij is. Chloe verrast ons met een proeverij van hun gerechten. De eigenaar, Adriaan, komt aan het einde van de avond nog even een bord pasta en een glas wijn drinken aan tafel en vertelt super enthousiast over hun restaurant.

Tess en Wies Caroni

What to order
De antipasta is goddelijk! Vooral de venkelworst vind ik bijzonder, maar er zitten ook kleine quiches bij met spinazie en courgette die ik als hoofdgerecht ook wel zou lusten. Het zelfgebakken, warme, krokante brood wat we erbij krijgen is echt een traktatie, zelfs droog is het onwijs lekker. Als hoofdgerecht kiezen we risotto en die is, zoals beloofd, puur en smakelijk met verse paddenstoelen en een zachte, troostende roomsaus. We delen een tiramisu na, die heerlijk zoet en luchtig is. Oeh en vergeet niet de limoncello te bestellen.

What’s so special?
Wat vooral heel speciaal is dat een familie met een Franse naam (Caron) met liefde voor Italië, de echte Italiaanse sfeer en smaak zo goed tot zijn recht laat komen. Je zou haast denken dat je even in Italië bent, maar wel lekker je eigen taal kunt spreken. Vader Adriaan en dochter Chloe zijn trots op hun familierestaurant. Iedereen van de familie heeft wel een taak in de zaak van koken tot bedienen. Kortom: Familie Caron(i) heeft de smaak te pakken. 

Grade it
♥♥♥♥♥
Caroni krijgt van mij 5 hartjes. Bellissimo! De knusheid, het lekkere pure comfort food en de echte Italiaanse gezelligheid maken dit restaurant een echte topper. Extra fijn voor mij, nu ben ik slecht in 10 minuten in Italië.

Where is it?
Vlakbij het centrum van Den Haag. Achter de Denneweg, aan de gracht op de Hooikade 14. Met de lente zon is er ook een leuk terras. Reserveren kan via de website of bel 070-3460370

Buon appetito!


Tess

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.