Stop #3 | 48 uur in Los Angeles

Als we de lekkerste kipburgers ooit achter onze kiezen hebben, stappen we in de auto voor het kortste ritje van deze road trip. Van San Diego naar Los Angeles is nog geen 3 uur rijden. Een route die ons langs de golden coast voert. En hoe dichter we bij het altijd zonnige LA komen, hoe dikker het wolkendek wordt. Hoe is het mogelijk…

We verblijven in het Mondrian hotel. En dat, lieve lezers, is echt een aanrader. Een super goede locatie, een drukke bar, een zwembad met een topuitzicht en -niet onbelangrijk- heerlijke truffelfriet. Tegenover het hotel zit volgens de hotel conciërge een geweldig Aziatisch restaurant, Katana. Hier wordt gekookt op de Japanse Robata grill, zoals dat al jaren volgens traditie gebeurt. En lekker dat het is. De popcorn shrimp, de gegrilde asperges, de wagyu, genieten…

IMG_5818

Als we de volgende ochtend wakker worden is het -ongelooflijk maar waar- nog bewolkter dan de dag ervoor. Niet veel later komt het zelfs met bakken uit de hemel. Ons plan om te gaan hiken laten we dan ook maar varen. Een uitzicht is niet zoveel waard met je hoofd in wolken. In plaats daarvan besluiten we, geheel in Hollywood stijl, te gaan winkelen. Rodeo drive it is. En ik beloof je, er is geen plek op aarde waar winkelen beter is dan hier. Als het dan ook nog eens sale blijkt, kan ik niet anders dan m’n slag slaan. Club Monaco, Rag&Bone, Schutz en Saks konden niet aan mijn credit card ontkomen… (Of was het andersom?)

Van shoppen krijg je honger en dan is er één enorme aanrader in de buurt van Rodeo Drive: Il Pastaio. Eigenlijk het leukste met mooi weer, maar de regen was weg en de temperatuur prima dus wij strijken neer op het terras. Dit staat serieus in mijn lijstje met het beste Italiaanse eten. Alles wat we bestellen is lekker!

Eenmaal terug in het hotel kiezen we een restaurant voor de avond en maken we ons klaar voor een avond stappen. Onze keuze valt op Norah, een Amerikaans restaurant ‘nieuwe stijl’. De sfeer binnen is super modern, hoge plafonds, industrialistische inrichting en een grote houten bar. Het is lekker druk, dus voor we aan tafel gaan genieten we aan die bar van een Aperol Spritz. Dan is het al kwart over 10 en moeten we in sneltreinvaart eten om Norah om half 12 te verruilen voor One Oak. Ik heb serieus nog nooit zoveel vrouwen in een club gezien, makkelijk 75/25. En gezellig dat het is!

DSC_0418 DSC_0421

Met een lichte kater open ik de volgende ochtend vol goede moed de gordijnen. Wolken, wolken, wolken. Dan zit er maar een ding op. We gaan een dagje naar Universal Studio’s. Dit was echt verrassend leuk! Ik ben een enorme Harry Potter fan en het theme park is dan ook m’n lievelings. De 3d attracties zijn prachtig gemaakt en lopen over Wisteria Lane stiekem best wel cool.

En zo kan het dus dat je naar LA gaat en je geen zonnestraal vangt en geen strand hebt gezien. Ik wilde rolschaatsen over de boulevard, ik wilde zwemmen in de zee, ik wilde lunchen bij Ivy in de zon. Heel veel reden om nog een keertje terug te gaan, laten we maar zeggen. Nu is het tijd voor San Francisco en game 5 van de NBA finals…

IMG_5828

RECAP Los Angeles
#To do

  • Winkelen: Zoals ik al zei, hemels! Rodeo Drive is wat mij betreft favoriet. Dit is dan misschien wel een soort Kalverstraat, heel veel van deze winkels kennen we niet in Nederland en dat maakt het een waar feestje.
  • Hiken: Het stond zo hoog op het programma, maar de combi van weer en tijdsgebrek gooide roet in het eten. Laat dat jou niet gebeuren!
  • Beverly Hills: Ik kijk m’n ogen uit van alle prachtige huizen en mooie uitzichten.
  • Universal: Echt verrassend leuk. de tour vond ik niet super indrukwekkend, maar het park des te meer.
  • Beaches: LA kent zoveel mooie stranden en ik zou je er graag over vertellen, maar ja… Next time!

#To eat

  • Katana: Heerlijk Aziatisch eten op een hipperdepip locatie.
  • Il Pastaio: Ik kan alleen maar zeggen: GA!
  • The Ivy: Heel hip Hollywood is er geweest en het ziet er schandalig schattig uit. Met bloemetjes en kleedjes.

Ps. Hollywood boulevard mag je overslaan;)
Love,
Fiek

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.