Local Heroes Den Haag

Den Haag heeft een heleboel te bieden. En zoals in elke stad heb je local heroes die al jaren bestaan en bekend zijn in hun eigen stad. Ik heb ze het hemd van het lijf gevraagd op zoek naar de beste eetadresjes van de stad. In alle categorieën, van brood tot likeur en vis! Als een total newbie in Den Haag leerde ik de stad kennen door middel van de local heroes.

Local Heroes Den Haag2Eat | Cottontree Mer
Een Michelin ster restaurant met heerlijke seafood en uitzicht over de zee. Wat wil je nog meer? Het restaurant wat beter bekend staat als Seinpost is een nieuwe weg in geslagen met een andere naam en een vernieuwd menu. En wij mochten dit gaan proeven. Geen straf als je het mij vraagt. De kaart is veranderd naar een volledig vismenu en dat heeft chef Gert-Jan Cieremans bewust gedaan. Hij vertelt: ‘Scheveningen staat bekend om zijn vis en zee en dat wilde ik terug brengen in de keuken van Mer’. Wat mij betreft is dat super goed gelukt. De lekkerste gerechten werden ons voorgezet, zoals Zeebrasem met zwarte knoflook en een chocolade dessert met passievrucht ijs. Echte verwennerij.

2Eat | Bakkerij Hessing
Bakkerij Hessing is dé bakkerij van Den Haag waar je nog echt ambachtelijk brood kunt kopen. Hier staan ze ’s nachts nog zelf brood te bakken. Helemaal ambachtelijk met oude apparatuur. Dit is de bakkerij waar je de echte Haagse Kakkâh kan proeven, een specialiteit van krentenbrood en een vulling van spijs die echt alleen in deze stad te verkrijgen is. Waarom het een Haagse Kakkâh heet? Dit komt door de mensen die het brood kwamen kopen en altijd maar vroegen: ‘Doet u er wel genoeg krenten in, niet te zuinig zijn he?’ Waarop de bakker altijd zei: ‘Nee, mevrouw wij zijn nooit zuinig met onze krenten en vulling.’ Daar komt de naam Haagse Kakkâh vandaan ;)!

Local Heroes Den Haag2Drink | Hermit Dutch Coastal Gin
Ik ben een G&T lover en ik sprong een gat in de lucht op het moment dat ik hoorde dat deze gin uit Nederland komt. En het is niet zomaar gin, het is gin met een zilte nasmaak. Het eerste moment dat ik dit hoorde dacht ik: ‘Mmm zal dat wel lekker zijn?’ En ja hoor dat was het zeker. Deze Gin heeft namelijk een hint van ons eigen Nederlandse zee water, wat zorgt voor een heerlijk lokaal zout smaakje. Een hele bijzondere gin waar we best trots op mogen zijn als Nederlanders ;)!

2Drink | Betjeman & Barton
De echte theekenners van Betjeman & Barton zitten al heel lang in Den Haag. De eigenaresse heeft een passie voor thee en benaderde jaren terug het grote bedrijf Betjeman & Barton voor een samenwerking. Zo mooi om te zien hoe gepassioneerd ze je kan vertellen over de verschillende soorten thee. Over hun specialiteit -de ‘Pouchkine Green Tea’- vertelt ze: ‘De lekkerste groene thee met een hint van bergamot en sinaasappel.’

Local Heroes Den HaagTwee laatste korte tips als afsluiter. Als je in Den Haag bent moet je een kroket van Dungelmann proberen. De kroket van Den Haag. En mocht je een dag aan je culinaire tripje willen plakken dan is het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen zeker een aanrader, de kamers zijn super comfortabel en gemoderniseerd. En niet onbelangrijk, je bevindt je maar 198 stappen van het strand.

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

DSC_0246Local Heroes Den HaagDSC_0301 Local Heroes Den HaagDSC_0434

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.