Little V | Den Haag

headerblogpost

Dit restaurant stond al een lange tijd op mijn verlanglijstje. Toen ik en Fay hier vorige week voor de zoveelste keer lang fietsen hebben we gereserveerd. Ze hebben een fantastische healthy kaart, de streetfood hapjes zijn to die for en ideaal om te delen. De Vietnamse keuken heeft mijn hart gestolen! Alles is vers, licht, healthy en je proeft te gekke smaakcombinaties. En dan heb je het gave interieur nog niet gezien!

What to expect?
Little V heeft allerlei Vietnamese gerechten op het menu en is super gaaf ingericht. Zodra je hier binnen komt waan je je in een andere wereld. Het is echt als of je even op een markt bent in Vietnam, grote tafels waar iedereen gezellig bij elkaar zit, een veranda van golfplaten, gebladerde verf op de wanden, tafeltjes van oude verweerde planken, industriële krukjes, verschillende houten stoelen en ons oog valt meteen op de mooie bar vol met vers fruit waar de barman te lekkerste drankjes maakt in te leuke glazen! Het is gezellig druk en iedereen snoept met hun handen van de lekkernijen. Wij nippen aan onze home made lemonades en kijken nog even rond naar al het moois. Dit is echt gaaf gedaan en voor Haagse begrippen hip!

interieur1

In het chiquere deel van het restaurant (dat is er ook nog) schuiven we aan onze tafel. Hier is het wat intiemer, meer sfeerlicht. Aan het plafond hangen olielampjes en prachtige (nep) bomen met tropische bloemen. Het is super druk wat het extra gezellig maakt. De bediening gekleed in jeans, een strak t-shirt en een stoer schort met leren details. Zelfs daar is over nagedacht:)

interieur2

What to order?
Er staat zoveel lekkers op de kaart dat we besluiten alles te delen. Ondanks dat het druk is worden de gerechten snel uitgeserveerd. De bamboe dienblaadjes, de kommen en borden zijn allemaal anders van vorm en kleur waardoor het een echt feestje op tafel is. En ook het eten is een feestje. De streetfood bites: gefrituurde loempia’s die je met een blaadje sla omwikkelt en dipt in de visdipsaus, koude rijstrollentjes gevuld met garnaal en hoison saus en de kipsalade zijn puur, kleurrijk en smaken lovely. De Tiger prawns zijn zelfs zo lekker dat we eigenlijk nog een extra portie willen bestellen. Het groente gerecht van roergebakken choisam met knoflook was verrassend goed en de kalfsspareribs juicy en zoet, ook de bijgerechtjes zijn puur van smaak.  Je leest het al, ik ben fan! De vibe is fijn en het eten top. Love it!

food1

food2

Where?
Little V zit op het Rabbijn Maarsenplein in Den Haag. Midden in Chinatown, achter de Bijenkorf. Reserveren is een must en hou er rekening mee dat het doordeweeks helaas maar tot 23.00 uur geopend is.

Ga proeven en voor nu lekker plaatjes kijken!


Tess

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.