La Paulowna boutique hotel | Den Haag

header hotelBegin deze maand was ik op city trip in Rotterdam. Dat ene nachtje voelde als vakantie en ik dacht “dat wil ik dit weekend weer”! Een hotelovernachting in je eigen stad? Waarom eigenlijk niet. Zo dichtbij en toch even lekker weg. Samen met m’n lief logeren in mijn home town Den Haag.

Ik ging op naar een hotel en vond er een niet alleen in mijn eigen stad, maar zelfs bij mij om de hoek. In mijn favoriete wijk, het Zeeheldenkwartier. Het statige pand aan  het Anna Paulownaplein was eerst bank maar is nu door Anuschka & Wim omgetoverd tot boutique hotel La Paulowna.

kamer 1

#Interior love
Toen ik de foto’s op de boekingssite zag was ik al enthousiast over het interieur maar in het echt is het nog veel mooier! Wat meteen opvalt is dat over ieder detail is nagedacht. Dit is niet zomaar een hotelkamer. Dit is een luxe suite. De 5 kamers hebben allemaal een andere inrichting en zijn liefde en aandacht gestyled. Eigenaar Wim is interieurbouwer en zijn passie voor het vak zie je in alles terug. Natuurlijke materialen en het is perfect afgewerkt. Er zijn leuke plekjes gecreëerd met persoonlijke accessoires. Op de muren behang van bamboo behang, design lampjes op retro nachtkastjes en nog meer mooie items gescoord op Marktplaats.

Van de badkamer valt je mond even open. Een design bad, regendouche en verse roosjes op de wastafel. Het beddengoed is zijdezacht en ik sliep niet eerder in zo’n lekker bed. Die luxe is fijn en we voelen ons hier helemaal thuis. En zo mooi als alles is, zo leuk zijn ook de eigenaren Anuschka & Wim. Met een glimlach op haar gezicht vertelt ze over het hotel.

badkamer

kamer 2

#Let’s go outsite
Het Anna Paulownaplein vind ik het gezelligste plein van de stad. Statige panden, mooie oude bomen en mensen uit de buurt. Bij de eerste zonnestralen zit je hier perfect op een van de terrassen. Bij huiskamer restaurant ROOM eet je de lekkerste burger, bij Publique kan je sjiek dineren, voor een glas wijn moet je bij Wicked Wines zijn en houd je van de vegetarische keuken ga dan naar Hortus. Hortus bevindt zich op de begaande grond van het boutique hotel.

ontbijt1

#Bio breakfast
Dat klein fijn is bewijst dit hotel. Je wordt echt in de watten gelegd. Bij het ontbijt worden we vrolijk gegroet door Anuschka. En het is een feestje van 3 gangen. Versgeperste sinaasappelsap, goede koffie, vers fruit, biologische yoghurt met huisgemaakte appelcompote, muesli en lijnzaad, een mandje met broodjes, croissants en beleg. “Willen jullie ook een pannenkoekje met bosbessen of een gebakken ei?” Wat een verwennerij. Extra fijn is dat ze werken met biologische producten, duurzaamheid is belangrijk. Ook in het restaurant hier kijk je je ogen uit, het interieur klopt helemaal. De vetplankjes aan de muur, die wil ik thuis ook!

ontbijt2

Where?
Anna Paulownaplein 3, 2518 BK Den Haag

Reserveer maar vast een nachtje!

Tess

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.