La Maddalena Archipel | de mooiste stranden van Europa

Je gelooft me meteen als ik zeg dat de foto hierboven is gemaakt in de Caraïben, toch? Als ik je zou zeggen dat de foto eigenlijk is gemaakt op nog geen 3 uur vliegen van Nederland, wordt het een stuk lastiger. La Maddalena archipel, ten noorden van Sardinië, heeft wat mij betreft de mooiste stranden van Europa. Het water is 50 tinten blauw, de stranden spierwit en verlaten en met een beetje geluk zwemmen de dolfijnen je tegemoet.

Wie wat waar | La Maddalena archipel

La Maddalena is een eilandengroep ten noorden van Sardinië. Het bestaat uit 7 hoofdeilanden omringd door tientallen kleine eilandjes. Vanaf de haven van Palau vertrekken er meerdere tochten naar de eilandengroep, maar je kunt ook zelf een bootje regelen en op ontdekking gaan. Een tip is om de maanden juli en augustus over te slaan. Dan kun je bijna van boot naar boot lopen en is er van de mooie verlaten plekjes weinig over. Wij bezochten dit plekje in juni en toen zag je al flink wat schepen dezelfde tocht maken.

Een dag op de boot | La Maddalena archipel

Zo’n dag op de boot is een van m’n lievelingsdingen. Je vaart van veel te mooie plek naar veel te mooie plek, springt af en toe van boord met snorkel en geniet verder vooral van het uitzicht. Overal waar je komt is het water helder turquoise. Bijna alsof je op de Malediven vertoeft. De rotsachtige eilanden die in juni nog flink groen begroeid zijn, maken het idyllische plaatje af. Voor de lunch stop je bij een van de strandrestaurants waar de verse dagvangst voor je klaar ligt. Heb ik je al overtuigd?

Mooiste stranden | La Maddalena archipel

Nou kent Europa eigenlijk nog veel meer mooie stranden. We hoeven dus helemaal niet de halve wereld over. Hier zie je een top 5 van mooie plekken. En mocht je toch heel graag verder willen, dan hebben we daarvoor ook een overzichtje met favoriete plekken gemaakt.

Hieronder nog even wat plaatjes vanuit de lucht. Ben benieuwd of je de boekingdrift kan weerstaan.

Love,
Fieke

La Maddalena archipel

La Maddalena archipel 1

La Maddalena archipel 2

La Maddalena archipel 3

2 Reacties

  • Denise schreef:

    Ja, prachtig! De stranden van Sardinië zijn zo mooi! Helaas was ik bij La Maddalena net op een dag met minder mooi weer, maar gelukkig heb ik andere dagen wel heel veel andere stranden gezien. Ik ben er 2 zomers geweest. Als ik nog een keer terugga ga ik ze zeker opnieuw ontdekken.

    • Fieke schreef:

      Sardinië is heerlijk he! Eigenlijk zit het hele eiland vol met mooie stranden, maar dit plekje verdiende net even wat meer aandacht;) x

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.