Kirchberg, 5 x snow fun

Op wintersportvakantie gaan, ik weet nog dat ik me er ooit weinig bij voor kon stellen. De kou, de sneeuw en vooral het gebrek aan zon (dacht ik)… brrrrrr. Tot ik me door mijn vrienden -ergens rond 1999- liet meeslepen. Met z’n tienen huurden we een Oostenrijkse chalet, ik ging op snowboardles en leerde eindelijk de vrijheid van wintersport kennen. Yeeeeeha for snow fun! En nu riep Kirchberg…

Snow fun in Kirchberg 

Het was dus weer feest. Met een koffer vol kleurige snowboard gear, warme wollen truien en thermo-ondergoed ging ik op weg naar de Oostenrijkse sneeuw van de Kitzbuheler Alpen, Kirchberg. De plek waar ik eerder al rond dartelde -en verliefd ben geworden op de ‘Koch Art’ Keuken- was nu een waar winterparadijs. De daklijst van mijn hotel (Hotel Alpenresidenz Adler) had zelfs ijspegels #loveit!

KitzbuhelerAlpen2Welkom in SkiWelt

SkiWelt is één van de skigebieden van Kirchberg en ik ben echt op dit skiparadijs. Met 280 km prachtige poederpistes, 90 skiliften en 77 berghutten waar je kunt lunchen, zonnen en natuurlijk apres-skieen, is dit het grootste skigebied van Oostenrijk. Wil je stunten, you can in de drie Fun Parks. Een lesje nodig? De yummy teachers leren je met liefde een lesje;) er is zelfs een ‘Ski Movie Route‘.

SNOW FUN TOP 5 KIRCHBERG 

Nu ben ik het type wintersporter die het prima vindt om na twee dagen pistes even een dag iets anders te doen. Dus ging ik op zoek naar toffe activiteiten waar je geen snowboard of ski’s voor nodig hebt. And snowfun there is! Check this out:

 1. Rodelen!

  Op een slee met een riem in je handen (alsof je teugels van een paard vast hebt) de berg af suizen. Het is fantastisch. Je gaat met de skilift en je slee omhoog om met je slee over bospaadjes zo terug naar het dorp te sleeën. Wij deden het in het donker waardoor het extra spannend was. Joelend ging ik de berg af en halverwege was de ideale pitstop voor een fijne versnapering in de authentieke almhut Obergaisberg. Ik kon er geen genoeg van krijgen

 2. Apres-Ski in een Iglo

  Ze bestaan! Iglo’s waar je kunt apres-skieen, eten en zelfs kunt overnachten. Ieder jaar worden de Iglo’s opnieuw opgebouwd (want ze smelten:) en voorzien van vette ‘ice art’. Een drankje uit een ijsbeker, fonduen op een ijstafel of een ICE Party, het kan allemaal:)
  Kirchberg1

 3. Verwen je smaakpapillen

  Kirchberg, Westendorf en Brixental staan bekend om hun bijzondere restaurants: Koch Art. Deze Chefs maken de lekkerste gerechten met lokale producten en vergeten kruiden. En wil je jezelf trakteren op een 8 gangen menu met bijpassende wijnen, ga dan naar Rosengarten. Het is hemels!

 4. Taxi nodig? Neem een Arrenslee!

  Zowel overdag als ’s avonds kun je je laten vervoeren door een paardenkoets. Lekker onder een warme deken terwijl je wolkjes blaast van de koude lucht. Het heeft zo iets idyllisch dat je het echt een keer moet mee maken. Heb je liever de touwtjes zelf in handen… dan kun je ook een sneeuwtocht te paard maken #BigLike.

 5. Village Walk met kaas & schnapsproeverij

  Tijdens deze walk zie je niet alleen de omgeving, je proeft haar ook! Je gaat langs de bezienswaardigheden van het gebied en sluit af met een proeverij van lokale kaasjes en schnaps die de kou direct uit je lijf jaagt. Cheers!

Tell me, wat zie jij jezelf doen als je even niet op de latten staat?


Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.