Kerst in Edinburgh mag op je bucketlist

Hier in de UK zijn ze dol op kerst. Al vanaf september vind je posters met kerstfeesten, vanaf november wordt de kerstverlichting tevoorschijn gehaald en niet veel later hoor je de eerste Christmas songs op de radio. Ik was dan ook absoluut niet de enige die op 1 december een opgetuigde boom in de kamer had staan. Wat ik echter niet wist was dat ze hier in de UK ook zo goed zijn in kerstmarkten. Ik reisde af naar Edinburgh en werd verrast door 1000en lampjes en ongeveer even veel kraampjes. Kerst in Edinburgh mag dan ook worden bijgeschreven op je Christmas bucketlist. Waarom vraag je? Nou, hierom:

IMG_4378

#De lichtjes | Kerst in Edinburgh
Vanuit de hoger gelegen stukken van Old Town kijk je uit over een waar winter wonderland. De markt speelt zich volledig af in een lager gelegen dal waardoor de stad je echt tegemoet glimt. Een kerstiger gevoel kun je echt niet oproepen. En ook op de bekendste straat van de stad, de Royal Mile, kunnen ze er wat van. Virgin heeft een lichtkasteel neergezet waar elke avond shows met muziek worden georganiseerd.

# Die kerstmarkt dus | Kerst in Edinburgh
Vol met 100en stands waar je de hele avond langs kunt slenteren. Warme choco is er in overvloed en ook winterse klassiekers als raclette en de Duitste worsten ontbreken niet. Verder verkopen ze er welbekende marktproducten. Van shawls tot sieraden, tassen en beeldjes van kindeke Jezus. They have it all.

# Christmas shopping | Kerst in Edinburgh
Gelukkig is er meer te shoppen dan alleen de markt. De stad is perfect voor de laatste kerstinkopen. Van mijn lievelingswarenhuis Harvey Nichols, tot natuurlijk Topshop en alles ertussenin. Je kunt je hier rustig een dag vermaken met de zoektocht naar de perfecte jurk voor de feestdagen (en een cadeautje voor de rest van de familie…).

Kerst in Edinburgh3

# Edinburgh castle | Kerst in Edinburgh
Naast al het kerstgeweld heeft Edinburgh veel meer te bieden. Het is echt een historisch plaatje. Neem het kasteel. Bovenop -hoe kan het ook anders- Castle Rock heb je de mooiste uitzichten over de stad. Verder is het kasteel zelf echt prachtig om te zien. Je waant je even in de middeleeuwen. Wij lieten ons rondleiden door de audio tour, waren precies op tijd voor de dagelijkse kanonknal en bevroren door de ijzige wind die rondgaat zo hoog boven sea level.

# Het eten | Kerst in Edinburgh
Edinburgh snapt eten. Het stikt er van de sterrenrestaurants en doordat het vlak bij zee ligt is er veel heerlijke verse vis te krijgen. Daarbij wordt in de UK ieder jaar al heeeel vroeg begonnen met voorbereidingen op kerst. Zo serveren ze op vele plekken al vanaf november kerst menu’s, waardoor je vaak een stuk goedkoper uit bent.

Kortom, kerst in Edinburgh is een absolute must!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Kerst in Edinburgh1 Kerst in Edinburgh2 Kerst in Edinburgh4

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.