Kamperen met kinderen – 5 tips

Ons eerste kampeeravontuur met Dani zit er op. Het was zo leuk! Het fijne aan kamperen vind ik dat je zo’n beetje de hele dag buiten bent en hoe fijn voor kinderen om de hele dag buiten te zijn. We hadden mazzel want de zon scheen volop en de camping lag er prachtig bij tussen de wijnvelden. Ik heb 5 handige tips op een rijtje gezet.

Go glamping

Gemakt dient de mens, zeker als je met een kinderen gaat kamperen. Wij huurden een compleet ingerichte caravan met voortent op onze camping. Werkelijk ideaal! Geen handen vrij hebben om een tent op te bouwen of de caravan op z’n plek te sjouwen is geen issue meer. Binnen no-time waren we geïnstalleerd en nipten we aan een wijntje.

Kamperen kids tips

Camping kinderstoel

Als je kind al zelfstandig kan zitten is ook op de camping een kinderstoel een must have. Wij hebben dit retro exemplaar op Marktplaats gekocht en we hebben tig keer tegen elkaar gezegd hoe fijn het was dat we die bij ons hadden. In de auto neemt hij weinig ruimte in beslag, want je klapt hem net als een strandstoel in.

Kamperen kids tips

Eten

Thuis maak ik altijd zelf alle hapjes voor Dani, maar op vakantie ga ik voor gemak. Ella’s Kitchen is een van de weinige merken waar geen toegevoegde suikers etc in zitten, 100% biologisch ingrediënten en waarvan de gerechten ook echt smaakvol zijn. Niet van die eindeloos gepureerde hap. En al helemaal handig dat alles in zakjes zit. Lekker licht om mee te nemen in je koffer.

Creatief met speelgoed

Ik had maar heel weinig speelgoed ingepakt en maakte me onderweg een beetje zorgen of ik niet meer mee had moeten nemen. Niks was minder waar. Een kinderhand is snel gevuld en ze vermaakte zich kostelijk met potten, pannen en het plukken van grassprietjes. De dopjes van de Ella’s Kitchen verpakkingen samen met mijn brillenkoker waren favoriet:)

Kamperen kids tips

Slaaptentje

Voor Dani nemen we tijdens al onze reizen een slaaptentje mee. Dit is me toch een fijn ding voor binnen en buiten! Zeker ook omdat het in een caravan bloedje heet kan worden tijdens een zonnige dag. Nu kon ze bij mooi weer in de schaduw van een boom lekker buiten slapen en ’s avonds sliep ze in het tentje in de caravan. 

Nog meer tips voor kamperen met kinderen? Ik hoor ze graag!

Love,
Manon

Kamperen kids tips Kamperen kids tips

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.